TUMEPA VE SAMDAK'TAN ORTAK ETKİNLİK

DenizTemiz Derneği/TURMEPA – Samsun Dağcılık Kulübü / SAMDAK' ORTAK FLİYET BASIN BİLDİRİSİ  TURMEPA Samsun Kıyı Ve Deniz Merkezi olarak SAMDAK'ın etkinliklerini ve eğitimlerini sürekli takip ed

DenizTemiz Derneği/TURMEPA – Samsun Dağcılık Kulübü / SAMDAK’ ORTAK FAALİYET BASIN BİLDİRİSİ 

TURMEPA Samsun Kıyı Ve Deniz Merkezi olarak SAMDAK’ın etkinliklerini ve eğitimlerini sürekli takip ediyoruz.

18 Ocak Pazar Günü eğitim alan Samsun Dağcılık Kulübü sporcuları ile birlikte Samsun Nebyan dağında zirve faaliyeti gerçekleştirdik. Faaliyet yaklaşık 10 Km karda yürüyüş ve tırmanma şeklinde gerçekleşti. Ayrıca faaliyetle birlikte Teknik Kazma ve kullanım eğitimi uzman sporcular tarafından verildi.

Doğayı ve ekosistemi bir bütün olarak düşündüğümüzde denizlerin, ırmakların,  ormanların ve tüm canlıların etkileşim içinde olduğunu söyleyebiliriz. Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için SAMDAK gibi etkin doğa sporları kulüplerinin sayılarının ve sporcularının artması çok önemli, doğayı tanıyan insan en nihayetinde onu korumak için daha fazla çaba sarf edecektir.

Dağcılık faaliyetlerinin yanında deniz suyu ısınınca, SAMDAK sporcuları ile birlikte Samsun’da Scuba Diving eğitim faaliyetini de birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Samsun için bu tür spor kulüplerininin ve STK ların birlikte dayanışma içinde olmasının önemini belirterek DenizTemiz Derneği/TURMEPA olarak SAMDAK’ın yöneticilerine ve üyelerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyoruz.

Okan Mithat Gemici

Samsun Kıyı Ve Deniz Merkezi Proje Koordinatörü