TÜRK ASKERİ OLMAK BİR ONURDUR

Samsun Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda düzenlenen, 1998-1 tertip erbaş ve erlerin ant içme töreni düzenlendi

Samsun Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlası’nda düzenlenen, 1998-1 tertip erbaş ve erlerin ant içme töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlası’nda vatani görevlerini yapan 1998-1 tertip erlerin ant içme töreni gerçekleştirildi. Ant içme töreninin ardından 1998-1 tertip erlerden birliğe ilk katılan Sıhhiye Er Mustafa Güven yaş kütüğüne plaket çaktı. Yaş kütüğüne plaket çakan Sıhhiye Er Mustafa Güven’e Vali Osman Kaymak tarafından çeşitli hediyeler verildiği törende ayrıca   Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün’de daha önce aynı kışlada askerliğini yapan askerlerin babalarına ant içme törenine katılım belgelerini verdi. Ardından Ant içen Mehmetçikler adına Sıhhiye Er Yunus Emre Karadeniz bir konuşma yaptı.
SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN SAFLARINA KATILAN KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİM
Daha sonra Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim, Saygıdeğer Misafirler, Kıymetli Silah Arkadaşlarım, Kahraman Mehmetçiklerim ve Değerli Basın Mensupları; Kutsal Vatan hizmetini yapmak üzere, güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimizin, yemin törenini gururla ifa ettik. Törenimizi onurlandıran siz değerli misafirlerimize Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı adına gönülden teşekkür ediyorum. Millî Mücadele meşalesinin ilk defa tutuşturulduğu Karadeniz’in güzide şehri Samsun’a hoş geldiniz. Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan Kahraman Mehmetçiklerim; Biraz önce, milletimize sadakatle hizmet, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda eyleyeceğinize dair yemin yettiniz” dedi.
MEHMETÇİKLERİMİZİ YETİŞTİREN DEĞERLİ SİLAH ARKADAŞLARIM
Kahraman Mehmetçiklerim; Asla unutmayınız ki, Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü, Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, daha da önemlisinde bağrından çıktığını belirten Üstün ,”Yüce Türk Milleti’nin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olan sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Yemininizin, size, ailenize, Tür Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mehmetçiklerimizi Yetiştiren Değerli Silah Arkadaşlarım; Anne ve Babaların bizlere emanet ettiği biricik evlatlarını büyük bir sabır ve inançla, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yetiştirdiniz. Onlara askerliğin ne demek olduğunu öğrettiniz. Aldığınız emanetleri anne babaların karşısına büyük bir gururla çıkardınız. Emek ve gayretlerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve sizleri yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.
HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN Kİ EVLATLARINIZ, ASKER OCAĞININ SICAK ORTAMINDA
Saygıdeğer Anne ve Babalar; Evlatlarınızı vatan borcunu ödemek üzere bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer anne baba olarak bir evladın ne kadar zor bir durumda yetiştirildiğini hatırlatan Üstün ,”Çok iyi biliyoruz. Bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onları evlatlarımız olarak görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki evlatlarınız, asker ocağının sıcak ortamında,  harp sanatının incelikleri öğretilmiş olarak Kıta’larına gönderilecektir. Her zaman iftihar edeceğiniz evlatlarınız vatan hizmetini tamamlamayı müteakip sizlere kavuşacaklardır. İçiniz de gönlünüz de rahat olsun.  Değerli Misafirler; Sizler de Mehmetçiklerimizin etmiş olduğu yemine tanıklık ettiniz. Hepinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu güzide tören vesilesi ile başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnettarlığımı sunuyorum. Ayrıca Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan ve alacak olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Yiğit Mehmetçikler; Vatan yolunda hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Yolunuz da bahtınız da açık olsun” dedi.
Garnizon Komutanı’nın konuşmasının ardından Bölge Bando Komutanlığı’nın Erbaş ve Erlerinden oluşan Moral Ekibi mini bir konser verdi. Mini konserin ardından tören geçişi yapıldı. Daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi
Köksal ÖNER
şokhaber.net