Türk Halk Müziği korosu saz ve saz sanatçıları, Atatürk Kültür Merkezi'nde kendilerini dinlemeye gelenlerin kulaklarının pasını silecek bir konser gerçekleştirdiler.

Karadeniz'in Kültür-Sanat Başkenti Olacağız Atakum Belediyesi kültür etkinliklerinden bir tanesi daha gerçekleştirilirken, belediyenin Türk Halk Müziği korosu saz ve saz sanatçıları, Atatürk Kü

Karadeniz’in Kültür-Sanat Başkenti Olacağız

Atakum Belediyesi kültür etkinliklerinden bir tanesi daha gerçekleştirilirken, belediyenin Türk Halk Müziği korosu saz ve saz sanatçıları, Atatürk Kültür Merkezi'nde kendilerini dinlemeye gelenlerin kulaklarının pasını silecek bir konser gerçekleştirdiler.

Şef Ahmet Akın yönetiminde verdikleri iki bölümden oluşan konserde 35 türküyü koro ve solo olarak seslendiren Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Üyeleri,  gösterdikleri performansla salonu dolduran müzik severler tarafından bol bol alkışlandılar. Konser sonrası Başkan Taşçı, Koro Şefi Ahmet Akın'a bir plaket verirken, eşi Fatma Taşçı'da çiçek hediye etti.  Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya da, koro üyeleri adına bağlama sanatçısı Refa Özden teşekkür plaketi sundu. Başkan Taşçı ve Eşi Fatma Taşçı, Atakum Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Şentürk koro üyelerinin isteğini kıramayarak, koronun seslendirdiği final parçası olan Âşık Mahsuni Şerif'in "darıldım, darıldım, ben sana canım" isimli türküye eşlik ettiler.

Konser sonrası bir konuşma yapan ve kendilerine keyifli bir gece geçirttikleri için koro üyelerine teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Zaman zaman duygulandık, zaman zaman coştuk, eğlendik. Bize Anadolu’yu karış karış gezdirdiler. Bu konser için uzun zamlandır emek sarf ediyorlardı, Üstelik bunu hiç bir maddi beklenti içinde olmadan sanat aşkı uğruna yapıyorlar.  Onları desteklemek, sanatçılarımızın yanında olmak bizim için gurur vesilesidir. Yüreklerine, ağızlarına sağlık diyorum. Atakum Belediyesi olarak bu tür kültür ve sanatsal faaliyetlerin her zaman yanında olacağız. Çünkü biz Atakumluyuz, farklıyız, Samsunun öncü ve modern ilçesiyiz. O manada inşallah önümüzdeki yıllarda kültür sanat spor denince ilk akla gelen yer olacağız.K0ültür ve sosyal faaliyetlerimizle Karadeniz'in başkenti olmaya adayız. Önümüzdeki 5 yıl içinde Atakumlu olmaktan gurur duyacağınız bir tablo ortaya çıkaracağız." dedi.