TÜRK KIZILAY'INDAN ONURSAL BAŞKAN'A ZİYARET

Türk Kızılay 'ı Canik Şubesi Yönetimi kurulu üyeleri, kuruluşunun 150'inci yılını dönümünü Onursal Başkan, Osman Genç ile birlikte  kutladılar

Türk Kızılay 'ı Canik Şubesi Yönetimi kurulu üyeleri, kuruluşunun 150’inci yılını dönümünü Onursal Başkan, Osman Genç ile birlikte  kutladılar.
Türk Kızılay 'ı Canik Şubesi Yönetimi kurulu Hatice Örs, Canik Şubesinin Basın Sözcüsü Köksal Öner, Yavuz Selim Mahallesi Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezginci, Türk Kızılay 'ı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Habib Demirel, Türk Kızılay’ı gönüllüleri ve gençlik ekibi ile birlikte 150 yıl önce dikilen fidanın ardından geçen bir buçuk asırlık çınarın dalları olarak kuruluşunun yaş gününü çeşitli etkinliklerle kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.
GÜZEL BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Ramazan dolayısı ile hızlı tempo ile Ramazan gıdası ve Bayramlık dağıtımı yapılırken Canik Şubesi  Onursal Başkanı Osman Genç'i ziyarete yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Hatice Örs, Hilal-i Ahmer’in evlatları olarak. Ramazan öncesinde 150 aileye Kızılay kartı, 200 aileye zekat adı altında 250 Türk Lirası ve ayrıca 118 kişiye ’de   ilk etapta 350 Türk Lirası Bayram nakdi yardımı yapıldı. Daha sonra Genel Merkezimiz tarafından 169 kişiye nakdi yardım yapılması için çalışma yapmamız bilgisi geldi. Yazışmalarımız bitti. Paraları Bayramdan sonra ödenecektir.600 aileye gıda kolisi dağıtımı yapılırken kurbanda kesilerek konserve olarak gönderilen 400 adet et dağıtımı yapılırken yüzlerce çocuğumuzun bayramda yüzlerini güldük. Onlara  ve ailelerine bayramlık dağıttık. Canik Şube olarak Samsun Şube Başkanımız Habib Demirel’in Manevi destekleri ve Onursal Başkanımızın destekleriyle çalışmalarımız hızla devam etmektedir.150 yıl önce yanan ateş bu günde heyecanla devam etmektedir. Türk Kızılay’ı mensubu olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Köksal ÖNER