TÜRKİYE BU MACERAYI KALDIRMAZ

Referandum çalışmaları kapsamında Kavak Organize Sanayi'de, önce Kavak OSB Müdürü Ali İhsan Uzun'u ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Referandum çalışmaları kapsamında Kavak Organize Sanayi'de, önce Kavak OSB Müdürü Ali İhsan Uzun'u ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, sonrasında Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçilere referandumda hayır seçeneğinin önemini anlattı ve işçilerle sohbet etti. Oylamaya sunulacak olan Anayasa değişikliğinin, iş güvencesini ortadan kaldırdığını dile getiren Tufan Akcagöz, "Kamu sektörü, özellikle siyasi iktidarın çiftliği haline gelecek. Tek bir kişiye öyle bir yetki veriyorsunuz ki, demokrasiye elveda ediyoruz demektir. Asgari ücreti, tek kişi belirleyecek. O ne isterse o olacak. İşçiler, bayramda seyranda ulufe bekler gibi maaşlarına zam bekleyecekler. Kendi elimizle bu kötü uygulamaya izin veremeyiz. Koca bir ülkeyi uçuruma terk edemeyiz. Tek bir kişi, milletten aldığı yetkiyi kullanacak. Ya hata yaparsa, ya yanılırsa. O zaman memleketi kim kurtaracak? Asgari ücretle çalışıyorsunuz. Türkiye'deki asgari ücret tayin edilirken size soran yok. Sofranıza bir ekmek daha fazla götürmenin derdindesiniz biliyorum. Kavganız, ekmek kavgası. Ekmeğinize aşınıza bir katkı olacak şeyi size sormazlar ama şimdi size gelip, bana bu zamana kadar görülmemiş bir yetki ver diyorlar. Bu, büyük bir kandırmacadır. Bu oyuna gelmeyin. Memleketi böyle bir maceraya sürüklemeyin. Evet, macera diyorum. Evet demek, ülkeyi maceraya sürüklemek anlamını taşır. Sonu belli olmayan bir yoldur. Nereye sürükleneceğiz, şimdiden kestirmemiz mümkün değil. Evet derseniz vebal alırsınız. Bu vebal, tarih önünde büyük sorumluluk doğuracak olan bir vebaldir. Gelecek nesiller bunun hesabını inanın bizden sorar. Tek bir kişi var. O hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanı, hem de partisinin genel başkanı. Yargı da ondan soruluyor, yürütme de. Böyle bir hükümet sistemi, gelişmiş hangi ülkede var? Zaten amaçları da gelişmiş ülkelere benzemek değildir. Tayyip Erdoğan, kendisine bir koruma zırhı istiyor. Bu Anayasa ile kendisine, bir koruma kalkanı oluşturuyor. Siyasi parti yarıştırmıyoruz. Bu Anayasa değişikliği geçerse ki öyle bir ihtimal görmüyorum, ateşten bir gömlek giymiş olacağız. Bu öyle bir gömlek ki, artık üzerimizden çıkarmamız da mümkün olmayacak. " dedi.
Kavak Bekdemirler Tırcılar ve Kamyoncular Karayolu Yük Taşıma Kooperatifini ziyaretinin ardından Ladik'e geçen Akcagöz, Ladik ilçesinde Hasırcı Köyü halkıyla bir araya geldi. Tufan Akcagöz, "Tarihi bir dönemin içinden geçiyoruz. Ülkenin demokratik yapısı tahrip edile edile bu günlere geldik. Bombaların patladığı, insanların onar onar öldüğü bir ülke haline geldik. Terör belası, hala başımızdadır. Ekonomi pamuk ipliğinde. Ne oldu da birden ülkenin yönetim biçimini değiştirme ihtiyacı hissettiniz? Tek kişi istedi diye ülkenin yönetimi, hükümet biçimi değişir mi? Tek kişi istedi diye bütün bunlar oluyorsa zaten demokrasiden epey bir uzaklaşmışız demektir. Ürünü para etmeyen, emeğinin karşılığını alamayan, yoksul bir ülkeyiz. Ülkedeki gelişmişlik seviyesi belli. Eğitimin kalitesi her geçen gün daha da geriye gidiyor. Ülkenin saygınlığı, itibarı yerle bir. Hâlbuki öyle miydi? Diplomasi kötü, dış politika kötü. Hiç bir eleştiriyi de kabul etmiyorlar, çünkü demokrat değiller. Bu nedenle medya organları baskı altında. Bu nedenle, tüm basın yayın organları korku içinde. Vatandaşın, bağımsız haber alma hakkı, siyasi iktidarın tekelinde. Özgür basın baskı altında. Gazeteciler hapiste. Muhalifler, baskı altında. Böyle bir atmosfer içinde referanduma gidiyoruz. Tüm bunlardan kurtuluşun yolu, Anayasa halk oylamasında hayır tercihi yapmaktan geçer. Verilecek her hayır oyu, ülkenin normalleşmesine katkı sağlayacaktır. Ülke epey zamandır kavga halinde, insanlar ne idüğü belirsiz bir çekişme içinde. İnsanlar gergin. İnsanlar mutsuz. Herkes, eski güzel günlerini arıyor. Bunun için hayır demek zorundayız. 16 Nisan'da üç beş yıllık bir düzenlemeye imza atmış olmayacağız. Şayet evet demeyi düşünenler varsa, ülkenin rejiminin değişmesine imza atacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bu büyük bir vebaldir. Dünyada rejim sıkıntısı çeken ülkelerin sonunu hepimiz biliyoruz. Oysaki bizim öyle bir derdimiz yok, öyle bir sıkıntımız yok. Bu dayatmaya karşı hayır demek zorundayız. Ladik halkı da, bunun bir parti yarışı olmadığını görüyor. Özgür bir tercih ortamı sağlanmamasına rağmen, referandumun meşruiyeti onlarca defa tartışma konusu olmuşken, her koşulda halkımızın bu temel değişikliğin, bir oyun olduğunu gördüğünü ve bu nedenle bu tezgâha gelmeyeceğini şimdiden söylemek isterim. Sandıktan hayır çıkacaktır" diye konuştu.
şokhaber.net