TÜRKİYE FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİDİR

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz yaptığı açıklamada Türkiye bir an önce fabrika ayarlarına dönmelidir.
15 Temmuz alçak darbe girişiminin üzerinden 10 günü aşkın bir süre geçti. Halkımız sokaklarda meydanlarda demokrasi nöbeti adı altında bir araya gelmeye devam ediyor. Demokrasinin kıymeti, ona yapılmaya kalkılan bu hain saldırıdan sonra bir defa daha ortaya çıkmıştır. Demokrasi, bu topraklarda yaşatmamız gereken önemli bir değerdir. Demokrasi, bir kültürdür ve bu kültür eğitimle toplumlara kazandırılır. Demokrasi, başkasının yaşam hakkına saygı anlamını taşır. Demokrasi, özgürlükçülüktür, çoğulculuktur; birlikte yaşama kültürüdür.
Bu anlamda, insanlar demokrasi için bir araya gelmişken, ülkemiz, derhal fabrika ayarlarına geri dönmeli, önce eğitim sistemine el atılmalı; eğitim sistemi, tek tip değil, özgürlükçü, bilimsel ve laik temeller üzerinde yeniden inşa edilmelidir. Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi bu süreçte yeniden, ortak bir değer olarak kabul görmüştür. Bu husus görmezden gelinmemelidir.
Yeni Anayasa yapılırken, çoğulcu ve özgürlükçü değerler ile temel hak ve özgürlükler ön planda tutulmalıdır.
2016 Türkiye’sinden dünyaya verecek olduğumuz mesaj; millet olarak, Fethullahçı Terör Örgütü ve diğer terör örgütlerinin kökünü ülkemizden kazıyacak ortak bir iradeye sahip olduğumuzun ve bundan sonrası için de Modern Türkiye devletinin, kuruluş felsefesine uygun bir ilerleme dönemine girildiğinin gösterilmesi olmalıdır.
şokhaber.net