Türkiye'nin Güney sınırı...

DOĞU SINIRIMIZ HAREKETLENECEK! Türkiye'nin Güney sınırı yangın yeri, Bu sözüm sadece bugün için Suriye'de değil, yakın geçmişte Irak (Kuzey Irak) ve hatta Güneydoğu'd

DOĞU SINIRIMIZ HAREKETLENECEK!

Türkiye’nin Güney sınırı yangın yeri,

Bu sözüm sadece bugün için Suriye’de değil, yakın geçmişte Irak (Kuzey Irak) ve hatta Güneydoğu’da ki terör olayları da dâhil.

Şimdilerde bir hareketlenme de Türkiye’nin Doğu sınırında olacak görünüyor.

Kardeş ülke Azerbaycan ile Ermenistan arasında 1988’de başlayıp Mayıs 1994’te biten Dağlık Karabağ’ın işgali, Hocalı Soykırımı gibi sonuçları ile biten “Karabağ Savaşı” bölgedeki Türklere acı, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemişti.

Bugün Karabağ, Ermenistan’ın işgali altındadır.

Türkiye’nin Türk Coğrafyası ile geçit yolu üzerinde olan Karabağ’a sahip olan tarih boyu bu bölgeye de hâkim olmuş.

***

Bugünlerde Karabağ yine gündemde;

Rusya’dan “Ermeniler, Karabağ etrafında kontrol ettikleri bölgelerin büyük bir kısmını Azerbaycan’a iade edecek” şeklinde açıklamalar geliyor.

Son dönemde Azerbaycan-Ermenistan sınırında sürekli karşılıklı sınır ihlalleri yaşanıyor. Bu sürekli yaşanan bir durum olmasına karşın son dönemde ihlaller ve gerginlik iyice artmış durumda.

Bu gerginliği ve bölgedeki ısınmayı arttıran en önemli etmenlerden birisi de Rusya’nın Suriye’ye askeri müdahalesi.

Konu ile ilgili ABD tarafı da açıklamalar geliyor;

ABD, Ermenistan/Erivan Büyükelçisi 10 Kasım’da “Dağlık Karabağ sorunun henüz çözülmemiş olması acıdır” söylemi bu kısa süreçte üst üste gelen açıklamalar şeklinde oldu.

Yine geçtiğimiz günlerde Ermenistan, Yukarı Karabağ bölgesindeki köyleri askeri tatbikat gerekçesiyle tahliye etmişti.

Rusya ve ABD’nin “danışıklı dövüş”ü olmadan bölgede “yaprak kıpırdamayacağı” muhakkak!..

***

Tüm bu gelişmeler Türkiye’nin doğu sınır bölgesinin ısındığının ve gerildiğinin bir göstergesi.

Şaşırdınız mı?

Şaşırmayın!..

Çünkü her şey plana göre ilerliyor.

Bu konuları içeren “ERMENİLER YİNE AZDI!’” başlıklı yazımı bir yıl önce yazmıştım. O yazımdaki şu bölümü yinelemek istiyorum;

“BOP’a göre bölgede Azerbaycan ve Ermenistan’ın önemi büyük. Türk Coğrafyasının güçlenmesini istemeyen güçler, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Karabağ’ı BOP kapsamında Azerbaycan’a geri verecek, bunun karşılığında bugün “Güney Azerbaycan” dendiğimiz İran’ın kuzeyi olan ve Azeri Türklerinin yoğun olduğu bölgeyi İran’ın Tebriz şehri sınırına kadar işgal edecek. Böylece İran’ın bölünmesi sağlanacak.

BOP denilen illet projeye göre Karabağ’ı ve Güney Azerbaycan (Kuzey İran)’ı alarak büyüyen Azerbaycan’dan sonra sıra Türkiye’nin bölünmesine ve bölgede yapay bir ‘sözde Özgür Kürdistan’ kurulmasına gelecek.”

***

Merak edenler “BOP Harita” yazarak arama yaptıklarında ne demek istediğimi çok daha net anlayabilirler.

Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’ı alması bizleri fazlası ile mutlu eder ve gururlandırır ama “karşılığında ne istenecek, devamında neler olacak” sorularını da sormak gerek.