TÜRKİYE'NİN SURİYE ÖNERİSİNİ SONUNDA KABUL ETTİLER!

Alam basınında çıkan haberlerde, Batı konuşuyor, tartışıyor, Rusya bombalıyor Suriyeliler ölüyor

Alam basınında çıkan haberlerde, Batı konuşuyor, tartışıyor, Rusya bombalıyor Suriyeliler ölüyor. Halep’e her gün Rus bombaları düşüyor.
Suriye sorunu ile ilgili olarak Almanya’nın Münih şehrinde bir Suriye konferansı yapılması için çalışmalar yapılıyor. Yapılan bu çalışmalar Kremlin’i zorlamaya çalışacak. Amerika ve Avrupa Suriye politikasında değişiklik yapak durumunda kaldı.
Amerika Suriye’ye asker gönderme kararı aldı. Trump’un sürpriz bir kararı gündeme oturdu. Amerika Rusya’yı Suriye konusunda uçuşa güvenli bir bölge oluşturmak için zorlamaya çalışacak. Uçuşa yasak bir bölge oluşturulması ve hiç kimsenin bu bölgede uçmamasını isteyecek.
Bunun yanında Almanya, Suriye için 15 devletin katılacağı bir toplantı düzenlemeye çalışıyor. Muhaliflerin ve Suriye yetkililerinin olmadığı 15 devletle bir toplantı düzenleyerek Suriye sorununa çözüm arayışının içerisine girdi. Bu 15 devletin içerisinde İran ve Suudi Arabistan da var. Münih’te yapılacak olan toplantı Türkiye’siz yapılacak. Almanya şu ana kadar Türkiye’nin toplantıya katılması konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Anlaşılacağı gibi Münih’te Türkiye’siz bir Suriye toplantısı yapılacak.
Alman başbakanı Angela Merkel’in açıklamasına göre, Türkiye’nin eski başbakanı Davutoğlu ve Türkiye hükümetinin çok önceden beri Suriye için sürekli vurguladığı gibi uçuşa yasak bir bölgenin oluşması için öneride bulunarak bunun uygulanması gerekliliğine ısrar etti.
Amerika’nın yeni başkanı Trump da aynı öneriyi gündeme getirmeye çalışarak 90 gün içerisinde uçuşa yasak bölge oluşturulması için temsilcilerine talimat verdi. Amerika’nın eski başkanı Obama böyle bir uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasını kabul etmemişti. Putin’in temsilcisi bu uçuşa yasak bölgenin oluşmasını istemiyor.
Amerika ve Avrupa Türkiye’nin Suriye ile ilgili sürekli savunduğu uçuşa yasak bir bölge oluşturulasına şimdi sıcak bakmaktalar. Uçuşa yasak bölge oluşturulması için hem Amerika hem de Avrupa çalışmaya başladı. Yıllardır Suriye’de kan dökülmesine göz yuman Amerika ve Avrupa yanlış yaptıklarının farkına vararak Türkiye’nin bu önerisine şimdi kulak vermeye başladılar.
Çeviri: Kavranoğlu Yakup
şokhaber.net