UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN ANILDI...

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde görev başındayken öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümü sebebiyle bir açıklama yaptı.
Uğur Mumcu'nun, karanlık güçler tarafından katledilişinin üzerinden 24 yıl geçtiğini dile getiren Tufan Akcagöz, "90'lı yıllarda özellikle Atatürkçü aydınlar, büyük bir saldırı ve tehdit altındaydı. Uğur Mumcu da böyle bir saldırının kurbanlarından biri. Cesur kalem sıfatını kazanmak kolay iş değildir. Keskin kalem diye anılmak her gazeteciye nasip olan bir unvan değildir. Ancak bu unvanları taşımanın bedeli olarak ölümü göze alarak yaşamak var ve bedelini hayatını ortaya koyarak ödemek var" dedi.
Uğur Mumcu'nun, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması yönündeki telkinine dikkat çeken Tufan Akcagöz, "Mumcu, bir aydın olarak, bu uyarıyı toplumun tüm kesimlerine yapmıştır. Bilhassa solculara yapmıştır. Çünkü sağda, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, adeta bir alışkanlıktır. O nedenle, bilmeyen, bilgiyi özlemeyen insanın solculuğu da eksiktir demek yanlış olmaz. Uğur Mumcu, hayatını feda ederek, bir aydınlanma meşalesi olmuştur. Atatürkçü bir aydının yerini doldurmak kolay değil. Bugün için Atatürkçülere düşen görev, Uğur Mumcu'nun yasını tutmak değil, onun misyonunu sahip çıkmaktır. O misyon, Ulu Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği çağdaş ülkeler seviyesini yakalamaktır" dedi.
90'lı yıllardaki cinayet furyasının, adeta bu günlerin hazırlayıcısı olduğunu savunan Tufan Akcagöz, "Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer aydınlarımızı öldüren katillerin Türkiye'nin bu günlerinden mutlu olduklarını sanıyorum. Dünya, aydınlarını el üstünde tutar, bizse onları korkunç terör eylemlerine kurban ediyoruz. Yazık ediyoruz" dedi.
Ali Gaffar Okkan'ın, değerli, kendisini yetiştirmiş ve halkın sempatisini kazanmayı başarabilmiş bir Emniyet Müdürü olduğuna işaret eden Akcagöz, "Gaffar Okkan, bölge halkının sevgisini kazanabilmiş bir kamu görevlisi idi. Birileri bundan rahatsız olmuş olabilir. Ölümünün üzerinden yıllar geçti. Bu tip saldırıları, bireysel saldırılar olarak görmemek gerek. Okkan'a sıkılan kurşunlar da iç barışımıza sıkılmıştır. Ruhu şad olsun" diye konuştu.