ÜLKÜ OCAKLARINDAN 19 MAYIS AÇIKLAMASI

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Altıntaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama açıklamasında bulundu

Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Altıntaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama açıklamasında bulundu.
Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Altıntaş açıklamasında; " Şanlı mücadeleler ve şerefli galibiyetlerle dolu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündeyiz. Büyük Türk devletinin çeşit çeşit düşmanlarca işgal altına alındığı bir dönemde şerefli milletimizden aldıkları güçle bağımsızlık uğruna Samsun'a atılan ilk adımın üzerinden tam 99 yıl geçmiştir. Geçen bu asırlık süre içerisinde 19 Mayıs tarihi her geçen gün daha da anlam kazanmış ve milletimiz için önemi daha iyi anlaşılmıştır. 19 Mayıs 1919, şerefli Türk tarihimizin sayfalarına altın harflerle kazınmış, dosta güven düşmana korku aşılamıştır“ ifadelerini kullandı.
GURURLUYUZ
Atatürk’ün ilk adımı Samsun’a atarak kurtuluş mücadelesini Samsun’dan başlattığını ve bu sebeple de gurur duyduklarını ifade eden Altıntaş; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesini Samsun'dan başlatmasından dolayı ise gurur doluyuz. Bir Türk ferdi olmanın, bir Ülkücü olmanın ve aynı zamanda Samsun gibi önemli bir şehirde yaşamanın sorumluluğunun ayrı ayrı bilincindeyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk böylesine önemli bir günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Bizler, dünyanın en büyük gençlik hareketi Ülkü Ocakları olarak faaliyet ve çalışmalarımızı Türk Gençliğine, örf ve adetlerimize, ahlâk ve terbiyemize yakışır şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Kültürden sanata, eğitimden spora kadar faaliyetlerimizi planlıyor ve uyguluyoruz. Bizler için hayatlarını feda etmiş, hayatının büyük kısmını vatan savunmasına ayırmış, destansı başarılara imza atmış ve tarihe geçmiş ecdadımıza layık olmaya çalışıyoruz. Bir kez daha sözlerime son verirken kurtuluş kahramanımız, devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyor, tüm Türk Gençliğimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.