ÜLKÜ OCAKLARINDAN HUZUR EVİ ZİYARETİ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı yaşlılar günü münasebetiyle Huzurevini ziyaret etti

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı yaşlılar günü münasebetiyle Huzurevini ziyaret etti.
Huzurevi ziyaretine Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu İl başkanı Taner Tekin ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.
Huzurevi ziyaretinde,  İl başkanı Kürşat Geze tüm yaşlılarla ilgilenerek sohbet etti. Programın sonunda “Düğün Dernek 2” filmi izletilerek program sona erdi.
Program Sonunda konuşan Hüseyin Kürşat GEZE, “Şeyh Edebali’nin “Ananı, atanı say! Bereket büyüklerle beraberdir” sözünü kendine örnek edinmiş gençleriz. Yaşlılarımızı her zaman saygı duyuyoruz ve duyacağız. Huzurevi ziyareti çoktandır gerçekleştirmek istediğimiz projemizdi lakin gündem yoğunluğundan gerçekleştiremedik.  Bu haftanın önemini bilerek gezimizi gerçekleştirdik.”
YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
İslam’ın yaşlılara verdiği öneme değinen GEZE“Yaşlanmak kaçınılmaz bir sonuçtur. Yüce Kur'an-ı Kerimde da bu durum şöyle dile getirilmiştir. 'Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltırız) Hala düşünmeyecekler mi?'  Sevgili Peygamberimiz de (s.a.v) bir hadisinde 'Yaşlılık hariç her şeyin devası vardır' buyurmaktadır. Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır. Yaşlılara hürmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak, düşenin elinden tutmak, hastaları ziyaret etmek, açları doyurmak, açıktakileri barındırmak, öksüz dul ve yetimlerin elinden tutmak, yardım isteyene yardım etmek, büyüklere saygılı olmak, her Müslüman'ın görevleri arasındadır” diyerek sözlerini sonlandırdı.
şokhaber.net