ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası sona erdi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası sona erdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Ordu Büyükşehir Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleştirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası ödül töreniyle son buldu.

Törene, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclis Başkanı Atilla Tatar, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, TSF Bölge Temsilcisi Zeki Demircan, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda davetli sporcu ve sporcuların aileleri katıldı.

22 İL, 5 ÜLKEDEN SPORCULAR KATILDI…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nda Ordu ile birlikte 22 il ve 5 ülkeden toplam 494 satranç sporcusu yarıştı. Ayrıca Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Nahcivan’dan da uluslararası düzeyde Grand Master (GM) ve International Master (IM) satranç sporcuları da turnuvaya katıldı. 4 kategoride dereceye giren 53 sporcuya; para ödülü, tablet PC, satranç takımı, satranç kitabı, kupa, madalya verilirken özel teşvik ödülü kapsamında bayan ve yerel sporcular da ödüllendirildi.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ…

Turnuvayı değerlendiren TSF Bölge Temsilcisi Zeki Demircan: “Turnuvamızın başından sonuna kadar hazırlanışı ve uygulanışında sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a ve bu organizasyona katkı sunan herkese teşekkür ederim”  dedi.

ORDU’DA ULUSLARARASI TURNUVA SÖZÜ…

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Av. Atila Tatar ise; “Ordu özellikle Büyükşehir olduktan sonra büyük projelere imza atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'ın vizyonuyla çok daha farklı ses getiren projeleri, Ordulu olarak tüm Türkiye’ye ve dünyaya yaşatacağımızı düşünüyorum. Spor organizasyonu olarak yaklaşık 4 gündür devam eden Satranç Turnuvası Ordumuz için bir sembol oldu.  Ben buradan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanıyla yaptığım görüşmelerde aldığım bir sözü de burada sizlere müjde mahiyetinde vermek istiyorum. Türkiye Satranç Federasyonu bu organizasyonun başarısı sebebiyle Ordu’da bir milli takım kampı ve bir uluslararası bir turnuva düşünüyor.  Bu turnuvayı da devam ettirmeyi düşünüyor.  Ben emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GENEL SEKRETER MUSTAFA ÇÖPOĞLU: SPORA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Dr. Mustafa Çöpoğlu ise; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu salonda başlattığımız Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvamızın sonuna geldik.  Ben tekrar bu ödül törenine katılımınızdan dolayı hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum.  2014 yılının 1 Nisanı’nda Ordu’da yeni bir idari yapılanma oldu. Büyükşehir belediyesi kuruldu. İşte bu kurulan Büyükşehir Belediyesi, adına yakışır bir şekilde büyük organizasyonlara da imza atmaya başladı. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvamız bunlardan biri ama sonuncusu değil. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ordu’da ilk defa uluslararası nitelikte bu kapsamda bir organizasyonun olması ilimiz için büyük bir kazanç. Çok büyük katılım oldu. 5 tane ülke, çok sayıda ilden sporcular bu turnuvaya katıldı. Bunun uluslararası bir etkinlik olmasından da öte satranç sporuna hepimizin destek olması lazım. Gençlerimizi derslerinden, eğitimden, gerçek hayattan koparan bilgisayar oyunlarından kurtarmamızın; gerçekten bir yolu da bu tarz gerçek sporlara gençlerimizi yönlendirmektir. Büyükşehir Belediyesi’nin bu vakıf bir görevi fakat aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Büyükşehir Yönetimi Amatör Spora çok ciddi destekler veriyor. Geçen yıl yaklaşık 600 bin liralık farklı branşlarda sporlara destek verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz bu yıl ve önümüzdeki yıl da satranç turnuvasını uluslararası bir nitelikte turnuvaları daha da geliştirerek, bütün desteğimizi sağlayarak inşallah gerçekleştireceğiz. Bu büyük organizasyonda hem Satranç Federasyonu,  Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de kendi ekibimiz gerçekten 3 ay çok ciddi bir gayret sarf etti. Ben bu organizasyonda emeği geçen en başından bu ödül törenine kadar sporcusundan, hakemine kadar bütün ekibe gerçekten şükranlarımı sunuyorum”  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvada görev yapan hakemlere ve Ordu Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Genel Açık Kategori 1.si Büyük Usta David Benidze, protokol ile sahnede simultane maç gösterisi yaptı.

Konuşmaların ardından ödül törenlerine geçildi. Minikler Kategorisi ödüllerini Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Küçükler Kategorisi ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Yıldızlar Kategorisi Ödüllerini Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Sayın Av. Atila TATAR sunarken, Genel Açık Kategorisi 1.si Büyük Usta David Benidze ve Genel Açık Kategorisi’nde dereceye giren sporcuların ödüllerini Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu takdim etti.