UNİCEF tarafından İKEA Türkiye sponsorluğunda yürütülen Çocuk Dostu Şehirler Giresun Çalıştayı sonrası hazırlanan rapor Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya sunuldu.

UNİCEF tarafından İKEA Türkiye sponsorluğunda yürütülen Çocuk Dostu Şehirler Giresun Çalıştayı sonrası hazırlanan rapor Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya sunuldu







UNİCEF tarafından İKEA Türkiye sponsorluğunda yürütülen Çocuk Dostu Şehirler Giresun Çalıştayı sonrası hazırlanan rapor Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya sunuldu.UNİCEF Türkiye Sosyal Politikalar sorumlusu Iraz Öykü Soyalp, Giresun Çocuk Dostu Şehir Projesi Koordinatörü Elif Kalay ve İKEA Türkiye Pazarlama İletişim Müdürü Özge Kocaoğlu Giresun’da düzenlenen anken sonucunu ve hazırladıkları raporu Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ederek aktardılar.

UNİCEF Türkiye Sosyal Politikalar sorumlusu Iraz Öykü Soyalp, Türkiye’de 10 şehirde bu projenin devam ettiğini, Giresun Belediyesinin çok istekli ve pozitif bir yaklaşım içersinde olduğunu belirterek şu görüşleri dile getirdi; “Çalıştay sonunda Giresun anketinin analizini yaptık. Talepleri dört başlıkta topladık. Birincisi katılımın sağlanması, ikincisi engelli çocukların oyun alanlarına ulaşımının sağlanması, üçüncüsü bisiklet yollarının yeterli hale getirilmesi ve dördüncüsü engelli çocuk oyun alanları, engelli rampaları, engellilerin rahat kullanabilecekleri oyun araçları. Belediye Başkanı olarak, sorunları kabullenip, çözüm üretme isteğiniz çok önemli. Çocuk Meclisi kurulması için ÜNİCEF olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalışacağız. Çocuk Hakları Koordinasyon Merkezi, belediye bütçesinde çocuk bütçesi oluşturulması, çocuk haklarını içeren kitap hazırlanması gibi konuları önümüzdeki çalışma dönemimizde birlikte hazırlayacağız. Giresun Çalıştayı çok başarılı geçti. Giresun projesi çok iyi ilerliyor.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, UNİCEF Çocuk Dostu Şehir Projesi için 24 Nisan 2014 tarihinde imza attıklarını, belediyenin tüm hizmetlerini insan odaklı yaptığını vurguladı. Başkan Aksu, şehirde önemli caddeleri yayalaştırdıklarına dikkat çekerek; “ Yayalaştırdığımız caddelere engelli ve yaşlılar için ücretsiz araç koyduk. AB projelerine büyük önem veriyoruz. Öncelikle proje ofisi kurduk. Engelli birimimiz var. Bizim dönemimize kadar yapılanın iki katı çocuk parkı yaptık. Hizmetlerimizi bu şehirde yaşayan tüm bireylere yönelik yapıyoruz. Çocuklar hepimiz için çok önemlidir. Çocuklarımızın iyi yetişmesi, soran, sorgulayan olması, özgüveni yüksek birey olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. İyi yetişen çocuklar geleceğin teminatı olurlar. Çocuk sorunlarını çözmek hepimizin görevidir. Çalıştay sonrası çıkan raporları değerlendirip, talepleri karşılamak için gerekeni yapacağız. Kent Konseyimizde bu konuda neler yapabilir. Bunu da birlikte ele alacağız. Katkılarınıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, UNICEF’ten gelen misafirlerine Giresun Kalite Fındık hediye etti.