Üniversiteler halkla bütünleşmeli

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üniversitelerin halkla bütünleşmesi ve yerel hizmet kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu belirterek, şehrin daha da yaşanılabilir hale gelme

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üniversitelerin halkla bütünleşmesi ve yerel hizmet kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu belirterek, şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından görevli olarak Almanya'ya giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Almanya'daki 3 günlük programının ardından Türkiye dönüşü öncesi Bielefeld Üniversitesi ve Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Burada üniversite yetkililerinden bilgi alan ve Türk öğrencilerle görüşen Başkan Genç, üniversiteli gurbetçi gençlerle bol bol sohbet etti. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki genç beyinlere fırsat tanınmasının Türkiye'nin gelişimi açısından çok büyük önem taşıdığını belirten Genç, üniversitelerin halkla bütünleşmesi gerektiğine işaret etti.

BU ÇAĞ İNOVASYON ÇAĞI

Üniversitelerin şehirlerin gelişimine faydalı olması gerektiğini vurgulayan Genç, "Bir üniversitenin halkla bütünleşmesi ve yerel hizmet kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmesi çok önemli. Şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitelerin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerekir. Bu çağ artık inovasyon çağı. Üretilen bilgi ve teknolojiyi hızla ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmemiz gerekiyor. Bu bakımdan üniversiteler çağımızda toplumların kaderini değiştiren en önemli faktör hâline gelmiştir. Güçlü bir üniversite demek, şehre artı değer demektir" dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Canik Belediyesi olarak üniversite eğitimine çok büyük önem verdiklerini ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Genç, "Üniversite eğitimi insana sadece bilimsel olarak bir şey vermiyor, insana şahsiyet, sosyal ve kültürel bir değer kazandırıyor. Üniversitelerde değişik ülkelerden öğrencilerin bir arada olması paylaşımları artıracaktır. Çağın yeniliklerinin takip edilerek ve uluslararası platformda rekabet edebilecek mesleki bilgi ve donanımına sahip insanlar yetiştirebilmeliyiz" diye konuştu.

EN BÜYÜK GÜÇ GENÇLİK

Gençlerin fikir ve projelerinin kendileri için büyük önem taşıdığını da dile getiren Genç, "Gençlerimizin kamu yönetiminde ve siyaset biliminde başarılı olmaları için hayatın her alanında bilgi ve tecrübe sahibi olması gerekiyor. Belediye olarak eğitime her anlamda destek sağlıyoruz. Bu noktada gençlerimizin proje ve etkinliklerine de elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Hakka belediyemizde gençlerimiz için Proje Geliştirme ve Akademik Belediyecilik Birimleri kurduk. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin en büyük gücü gençliktir. Geleceğe gençlerimizle birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.