Ünye'de Ramazan Etkinlikleri Mahallelerde de Devam Ediyor

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR Ünye'de Ramazan Etkinlikleri Mahallelerde de Devam Ediyor Ünye Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ramazan şenlikleri bir ay boyunca Cumhuriyet

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Ünye'de Ramazan Etkinlikleri Mahallelerde de Devam Ediyor

Ünye Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ramazan şenlikleri bir ay boyunca Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere, Büyükşehir yasasıyla kapanan beldeler, mahalle statüsüne geçtiğinden dolayı haftada iki akşam buralarda da Ramazan etkinlikleri yapılıyor.

İlk olarak Erenyurt mahallesine giden Ünye belediyesi şehir tiyatrosu ekibi burada iftar sonrasında animasyon ekipleri çocuklara yönelik eğlenceler ile Hacivat-karagöz gösterisi, ardından “Pusuda” adlı oyun teravih öncesinde sergilendi. Teravih sonrasında ise Konservatuvar ekibinden Arif Deryal ve Faruk Kırman eşliğinde müzik eğlence programı yapıldı. Köy meydanında yapılan etkinliklere Erenyurt Mahalle Muhtarı Adem Kısacık ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı Erenyurt’ta Mahalle sakinleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

İkinci akşam ise Fatih mahallesine giden Ünye belediyesi şehir tiyatrosu ekibine, Belediye Başkan yardımcısı Erhan Eren, Ünye Ak parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarı Avni Çal ve mahalle sakinleri eşlik etti.

İftar sonrasında çocuklar için yüz boyama, balon katlama ve oyunlar yapıldı. Ramazan akşamlarının vaz geçilmezi olan Hacivat-Karagöz oyunu çocuklardan alkış aldı. Oyunlarında trafik kurallarını işleyen Hacivat-Karagöz çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Fatih mahallesinde yapılan etkinlikte kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan yardımcısı Erhan Eren “Başkanımız şehir dışında olduğu için buraya gelemedi ancak onun selamını getirdim. Bildiğiniz gibi yeni büyükşehir yasasıyla birlikte artık biriz ve daha güçlüyüz. Bundan böyle sizler bize gelemeseniz de bizler buraya geleceğiz ve sizlerin derdine derman olmak için var gücümüzle çalışacağız. İlk olarak Ramazan ayında Ünye’de gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin birçoğunu burada da yapalım istedik ve sizlerin yanına geldik” dedi.

Teravih öncesinde Ünye belediyesi şehir tiyatrosunun hazırlamış olduğu  “Pusuda” adlı oyun mahalle sakinleri tarafından beğeniyle izlendi. Teravih sonrasında ise Konservatuvar ekibi tarafından verilen konserde mahalleli gece geç saate kadar gönüllerince eğlendiler.