Üst Öğretime Geçiş Sınav Sistemine Çözüm Arandı

Eğitimin sorunlarına ilişkin kapsamlı çözüm önerileri ortaya koyan Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitim sistemimizin en temel sorunlardan birisini daha masaya yatırdı

Eğitimin sorunlarına ilişkin kapsamlı çözüm önerileri ortaya koyan Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitim sistemimizin en temel sorunlardan birisini daha masaya yatırdı. Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi tarafından, akademisyenler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla, “Üst Öğretime Geçiş Sınav Sistemi Çalıştayı ” düzenlendi.

Çalıştayda Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer ve Aktif Eğitim-Sen Üniversiteler Koordinasyon Merkezi (ÜKOM) Başkanı Aziz Kaya da gözlemci olarak yer aldı.

Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor: Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi eğitim, eğitimin en büyük sorunlarından bir tanesi de sınav sistemleridir. TEOG sonuçlarının açıklanması ve LYS arifesinde gerçekleştirilen bu çalıştayda ülkemizin Üst Öğretime Geçiş Sınav Sisteminde yaşanılan sorunların çözüm önerileriyle birlikte yaklaşık 50 katılımcının ortak akılla ve beyin fırtınası yöntemleriyle cevaplar arayacaklarını amaçladıklarını belirtti.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer ise yaptığı açılış konuşmasında:" Aşılmaz gibi görünen sorunlarımızı ancak ortak akıl ve ortak hareket sayesinde çözüme kavuşabileceğine inanıyoruz. Bu bilinçle yola koyulan Sendikamız kurulduğu ilk andan itibaren sorun üreten değil çözüm ortaya koyan, yalnızca eleştiren değil alternatif öneriler sunan, insanları kamplaştıran değil, birleştiren bir eğitim anlayışını kendine ilke edinmiştir. Yapılacak bu çalıştayda da sorunu birebir yaşayanların görüş ve önerileriyle ortaya çıkacak sonuç raporu ve önerilerin, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını söyledi.

Gün boyu süren çalıştayda “Üst Öğretime Geçiş Sistemleri” başlığı altında; Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Ortaöğretimden Yükseköğretime Geçiş Sistemi, Sınav Siteminin Sosyoekonomik Etkileri ve Yerleştirme ve Tercihler alt başlıkları ayrı ayrı gruplar tarafından dört oturum halinde ele alındı.