USTA, ÇIKARILAN İŞÇİLERİ SORDU?

MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda İlkadım Belediyesinden işten çıkartılan işçileri gündeme getirdi

MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda İlkadım Belediyesinden işten çıkartılan işçileri gündeme getirdi.
Erhan Usta TBMM’de gündem dışı söz alarak; “2014 seçimlerinde Samsun İlkadım Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisinden Adalet ve Kalkınma Partisine geçti. O günkü seçim propagandası döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı hiçbir işçiyi çıkartmayacağına ilişkin söz verdi ve bu sözle de insanlardan oy aldı fakat 600'e yakın işçiyi işten çıkarttı, bunlar gariban insanlar. Şimdi mahkeme kararları var, mahkeme kararı ya bunların işe döndürülmesi veya tazminatlarının ödenmesi şeklinde. Maalesef ne bu çocuklar tekrar işe başlatılıyor ne de tazminatları ödeniyor, başlangıçta bir miktar tazminat ödediler, son zamanda onları da ödemiyorlar. Bu insanlar çalışmak istiyor, alın teriyle para kazanmak istiyorlar. Ben şimdi Hükûmete sormak istiyorum. Ve bunların hakikaten siyasi bir görüşleri de yok yani bunların hepsi MHP'li filan de değil fakat böyle ciddi bir adaletsizlik ve zulüm var. Bu zulme bir son verilmesi lazım, Hükûmeti bu konuda tavır almaya davet ediyorum” dedi.
şokhaber.net