VALİ HÜSEYİN AKSOY GELENEKSEL SAMSİAD GECESİNE KATILDI

Vali Hüseyin AKSOY ve eşi Hülya AKSOY, Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Yelken Kulüp'te düzenlediği geleneksel SAMSİAD gecesi devir teslim törenine katıldı





Vali Hüseyin AKSOY ve eşi Hülya AKSOY, Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Yelken Kulüp’te düzenlediği geleneksel SAMSİAD gecesi devir teslim törenine katıldı.

Yelken Kulüp’te düzenlenen geleneksel Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) gecesinde bir konuşma yapan SAMSİAD geçmiş dönem başkanı E. Bahri UĞURLU, “1992 yılında Samsun'lu iş adamlarının, kişisel ve toplumsal gelişmelerine yardımcı olmak, bilgi ve işbirliğini arttırmaları için gerekli olanakları sağlamak, Samsun ve toplumun ihtiyaçlarını, problemlerini ve fırsatlarını daha iyi öğrenmeyi ve anlamayı sağlamak gibi amaçlarla kurulan derneğimiz, bugüne kadar başarılı hizmetler üretmiş, bundan sonra da üretmeye devam edecektir.

Bizler Türkiye’nin ekonomik  ve sosyal gelişimi için, iş dünyasının bağımsız, gönüllü, şeffaf ve tarafsız istihdamın, üretim, yatırım ve verginin önemli kısmını gerçekleştiren iş adamları olarak, Türkiye’nin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal, siyasi, hukuki sorunlarını da dile getirmeli ve görüşlerimizin dikkate alınmasını beklemenin en doğal hakkımız olduğu görüşündeyiz” dedi.

Geçmiş dönem başkanı E. Bahri UĞURLU konuşmasının ardından geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerine plaket verdi. Ardından 2010-2012 ve 2012-2014 dönem SAMSİAD başkanlık görevini yeni dönem başkanı Hüseyin YALGIN’a devretti. Yeni dönem SAMSİAD başkanı Hüseyin YALGIN, yaptığı çalışmalardan dolayı 2010-2012 ve 2012-2014 dönem başkanı E. Bahri UĞURLU’ya plaket ve vazo hediye etti.

Devir törenin ardından SAMSİAD yeni dönem başkanı Hüseyin YALGIN yaptığı konuşmasında, 22 yılı geride bırakmanın mutluluğu ve gururu ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. SAMSİAD ailesinin teveccühleriyle gelmiş olduğumuz görevimizde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte devraldığımız bayrağı başarıyla dalgalandırmaya devam edeceğiz. Şehrimiz ekonomisini ve ihracatını canlandırmak için üyelerimizle yakın komşu ülkelere ticari amaçlı geziler düzenlemeye çalışacağız ' dedi.  

Valimiz Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, “SAMSİAD’ın devir teslim töreninde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. SAMSİAD Samsun’un en önemli sivil toplum örgütlerinden birisidir. Bünyesinde Samsun’un çok değerli iş adamlarının yer aldığı bir sivil toplum örgütüdür. Artık gelişen ve değişen dünyada sivil toplum örgütlerinin yeri ve önemi tartışılmaz. Samsun’daki sivil toplum örgütleri kendisini geliştiren, kentin daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına çalışmalar yapan kuruluşlarımızdır. SAMSİAD'da bu kuruluşlarımızdan birisidir. Samsun’un ekonomik yaşamının daha iyi bir noktaya gelebilmesi için gayret gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın başında gelmektedir.

Samsun’da birçok alanda ve birçok sektörde önemli gelişimleri ve değişimleri yaşıyoruz. Göreve başladığım tarihten itibaren bu güne kadar geçen dört yıllık süreç içerisinde Samsun’da birçok önemli değişim ve dönüşümleri ben de gözleme fırsatı buldum. Samsun’daki üniversitelerimiz önemli değerlerimizdir. Bunlar kentin ekonomisine, değişimine ve daha iyi bir noktaya taşınmasına çok önemli katkılar sunmaktadır. Samsun değişiyor, gelişiyor. Özellikle coğrafi avantajından kaynaklanan dört ulaşım unsuruna sahip olan Samsun’da ekonomik anlamda daha fazla değer kazanacağına inandığımız bir lojistik merkez adına yürüttüğümüz çalışmalar var.

Uluslararası standartlarda bir lojistik köy yapabilmek için Tekkeköy ilçemizin Aşağı Çinik bölgesinde 672 dönümlük bir arazide uluslararası standartlarda bir lojistik köy olması adına önemli çalışmaları belirli bir noktaya getirdik. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Arsası ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından imarla ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. En önemli kısmı da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Avrupa Birliğine sunduğumuz projemizin 45 milyon Euro’luk hibe görüşmelerinde de hemen hemen son aşamalarına gelmiş durumdayız.

Önümüzdeki aylarda bunun onayını da alıp kendi öz kaynaklarımızı kullanmadan 45 milyon Euro hibe ile Samsun’a uluslararası standartlarda bir lojistik köy kazandıracak olmanın heyecanını yaşayacağız. Umuyorum ki bunu en kısa zamanda gerçekleştiririz. Samsun bu doğal avantajını ekonomik kazanca dönüştürecek bir noktaya da taşımış olur. Bütün sivil toplum örgütlerimize ve onların içerisinde yer alan değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bahri UĞURLU Bey'e geçmiş dönemde yürüttüğü çalışmalar için teşekkür ediyorum. Yeni görevi devralan Hüseyin YALGIN Beyefendi'ye de aynı şekilde, aynı heyecanla bu çalışmaları daha iyi bir noktaya taşıyacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Tekrar hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Vali AKSOY, yeni yönetim kurulu üyelerine beratlarını teslim etti.


Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Yelken Kulüp’te düzenlediği geleneksel SAMSİAD gecesi ve devir teslim törenine ayrıca, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus BEKDEMİR, İş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.