VALİ HÜSEYİN AKSOY ORTA DOĞU'NUN EN BÜYÜK FUARI OLAN ARABİAN TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NA KATILDI

VALİ HÜSEYİN AKSOY ORTA DOĞU'NUN EN BÜYÜK FUARI OLAN ARABİAN TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NA KATILDI Vali Hüseyin AKSOY, Birleşik Arap Emirlikleri Dubai şehrinde 05-08 Mayıs 2014 tarihleri ar




VALİ HÜSEYİN AKSOY ORTA DOĞU’NUN EN BÜYÜK FUARI OLAN ARABİAN TRAVEL MARKET TURİZM FUARI’NA KATILDI


Vali Hüseyin AKSOY, Birleşik Arap Emirlikleri Dubai şehrinde 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Arabian Travel Market Turizm Fuarı’na katıldı.


Vali Hüseyin AKSOY, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Amasya Valisi İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY, Tokat Vali Yardımcısı Coşkun AÇIK ve Amasya Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonunun tanıtımını yapmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri Dubai şehrinde 05-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen 87 ülkeden 2.500 den fazla katılımcı kurum ve her yıl yerel ve dünya bazında artan popülaritesiyle Orta Doğu’nun en büyük ve önemli turizm fuarı olan Arabian Travel Market Turizm Fuarı’na katıldı.


Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği bu fuarın Türkiye Ulusal standında yer aldı. Fuara katılan, ziyaret eden Türk Seyahat Acenteleri ile toplantılar yapıldı. Çeşitli seyahat acentesi ve tur operatörü yöneticileriyle görüşülerek, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin yer aldığı Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu tanıtımı gerçekleştirildi.  Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin fuarda yer alan standına özellikle yerli Birleşik Arap Emirlikleri Seyahat Acenteleri ilgi gösterdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin komşusu olan İran’dan da önemli sayıda İranlı Seyahat Acenteleri standımızı ziyaret ederek ilgi gösterdi.


Fuar boyunca standımızı ziyarete gelen ziyaretçilere Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) ve Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin tanıtım filmleri, bölge tanıtım materyalleri ve  illere has el sanatı ürünleri dağıtılarak, illerimiz hakkında bilgi verildi.


Abu Dabi Büyükelçisi  Ş. Vural ALTAY, Türkiye’den fuara katılan Sayın Valiler, Belediye Başkanları ve Oda Başkanları onuruna bir akşam yemeği verdi.