VALİ KAYMAK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ İLK ZİLİNİ ÇALDI

Vali Osman Kaymak, İlkadım ilçesin 'deki Malazgirt İlkokulu'nda düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı

Vali Osman Kaymak, İlkadım ilçesin ’deki Malazgirt İlkokulu'nda düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.
İlköğretim Haftasının başlaması ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle, İlkadım ilçesi Malazgirt İlkokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Aydın Yırtıcı'nın konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Efe Özgültekin (Okul Türküsü) ve Yunus Emre Aşı (Yeni Ders Yılı) adlı şiiri okudu. Daha sonra tören halk dansları gösterisi ve İlkadım ilçesi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunumu ile devam etti.
BAŞKA BİR DEYİŞLE ÇAĞI YAKALAMALISINIZ
Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen törende yaptığı konuşmasında, “Bugün yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu heyecanın hayatlarımızda ayrı yeri vardır. Eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması; sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. Sevgili Öğrenciler; Bizim bütün çabamız sizlerin kaliteli bir eğitim alarak iyi yurttaşlar olmanız içindir. Önümüzdeki yılların bilim adamı, sanatçısı, doktoru, öğretmeni, mühendisi sizler olacaksınız. Bunun için çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftasını ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
HEPİNİZİ SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM
Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Öğretmenlerim vurgusu yapan Vali Kaymak,” Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasının coşkusu içindeyiz. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin heyecanını, anne babaların gururunu, öğretmenlerimizin mutluluğunu canı gönülden paylaşıyorum. Sizleri kutluyor, hepinizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hiç kuşkusuz eğitim, bir toplumun can damarıdır Bu damarda oluşacak en ufak bir sorun toplumun tüm yapısını olumsuz yönde etkileyebilecektir. Bu bilinçle yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımıza gerek fiziki, gerekse pedagojik anlamda olumlu bir okul iklimi sağlamak için yoğun gayret gösterdik. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, Türk eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi en büyük amacımızdır” dedi.
HAYIRSEVERLERİMİZİN KATKILARINI DA BEKLİYORUZ
İçinde bulunduğumuz yüzyıl hiç kuşkusuz bilginin yanında teknolojinin de en büyük güç olduğu dönemin içinde olduklarını hatırlatan Vali Kaymak, ”Bilginin üretildiği ve bilginin nasıl üretilmesi gerektiğini belirleyen okullarımız artık teknoloji üretiminin de başlangıcı olma yolundadır. Samsun olarak bizde bu değişime ve çalışmalara hızlı ve etkili bir şekilde ayak uydurabilme başarısını göstermekteyiz. Bu bilinçle “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelini oluşturmaktadır. Bu temel ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bugün ilimizde bin 063 okulumuzda toplamda 245 bin 40 öğrencimiz ders başı yaptı. Bunlarla birlikte 16 bin 512 öğrencimiz birinci Sınıfa başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında normal eğitime geçme konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Geçen yıl ikili eğitim yapan okul sayımız 46 iken bu yıl bu sayıyı 13 okula indirdik. 55 okul inşaatımızın 36’sı inşaat aşamasında 19’u ihale aşamasındadır. Bu inşaatlarla birlikte bin 25 derslik ilimize kazandırmış olacağız.  İkili eğitimden normal eğitime geçme konusunda devlet yatırımlarını planlıyoruz. İkili eğitim sonlandırılmasının yanında ihtiyaç duyulan binalarımızın yenilenmesi ve spor salonu, konferans salonu gibi yeni donatılar kazandırıyoruz. Bunların yanında eğitime destek veren hayırseverlerimizin katkılarını da bekliyoruz. Ayrıca yazın yoğun bir şekilde çalışarak ilimizdeki okullarda bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak çocuklarımıza eğitim açısından uygun eğitim ortamları oluşturduk.  Aynı zamanda, bu yıl ilimiz genelinde öğrencilerimize 1 milyon 800 bin ders kitabı dağıtımı gerçekleştirdik” diye konuştu.
KATACAĞINIZ EN ÖNEMLİ DEĞERLER OLACAKTIR
Eğitimimiz, öğretmenlerimizin büyük fedakârlıkları ile istenilen amaca ulaşacaklarının altını çizen Vali Kaymak, ”Öğretmenlik; sabır, emek ve güven isteyen bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik dünyanın en eski ve en onurlu mesleklerden biridir. Öğrencileriniz ile güvene dayalı, sevgi ve saygı çerçevesinde iyi bir iletişim içerisinde olmak onlara olumlu kişilik kazandıracaktır. Hem bilen, hem girişimci olan, eleştiren, analiz yapabilen çocuklar sizin ülkeye katacağınız en önemli değerler olacaktır. Okul ve öğretmeni ile yapıcı bir iletişim içinde olmanın, okulları sahiplenmenin, çocuklar ile yakından ilgilenmenin hem bilgi ile donanmış hem de toplumsal değerleri benimsemiş çocukların yetişmesinde etkisi çok büyüktür. Ayrıca çocuklarımızı ağına düşürmeye çalışan kişilerde olacaktır. Bu konuda gerekli tedbirleri bizler alıyoruz. Bu yıl okul güvenliği konusunda çok daha etkili bir çalışma içerisinde olacağız. Sizlerde her an çocuklarınızın yanında olduğunuzu onalar hissettirin. Çocuklarınızla, sizinle her konuda konuşmalarını sağlayacak, sizlere yaşadıklarını anlatmalarını kolaylaştıracak bir iletişim içinde olunuz. Çocuğunuzun takipçisi olun, onlarla ilgilenin, çünkü eğitim ailede başlar, okulda pekişir ve hayatın içinde ise gelişir. Sizler bu ülkenin yarınlarısınız. Sizlerin akademik anlamda başarılı olmanızı, ilimizi ulusal ve uluslararası bilimsel sınavlarda ve yarışmalarda temsil etmenizi istiyoruz. Bu konuda çalışırken hayatı kaçırmanızı da asla istemiyoruz” şeklinde konuştu.
BU KONUDA SİZİN DESTEKLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
“Bu düşünce çerçevesinde düşünmekten, okumaktan, kaliteli filmler izlemekten uzak durmayın ”diyen Vali Kaymak,” Bir spor ile uğraşın, en az bir müzik aleti çalın. Bu sizi hayatınız boyunca mutlu edecektir. Bizlere emanet edilen çocuklarımızı, dünya standardında bilgi ve beceriler ile donatmak için çalışıyoruz. Bunu yaparken de milletinin kültür ve değerlerine yabancılaşmaması, ülkesine ve şehrine aidiyet duygusunu kazanmasını amaçlıyoruz. Bu konuda sizin destekleriniz çok önemli. Bizler şehri bir okul olarak düşünüyoruz. Sizlerde en az okullardaki öğretmenlerimiz kadar çocuklarımızın yetişmesinde etkilisiniz. Bu nedenle çocuklarımız konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERLE SOHBET EDİP, KİTAPLARINI DAĞITTI
Konuşmaların ardından Malazgirt İlkokulu 4’üncü Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine ‘Okula Hoş Geldiniz’ çiçeği sundu. Ardından 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini Vali Osman Kaymak, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çalındı. Daha sonra Malazgirt İlkokulu'nun sınıflarını gezerek, öğrencilerle sohbet edip, kitaplarını dağıttı. Törene ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mehmet Arı, ilgili kamu kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda  veli katıldı.
Köksal Öner
şokhaber.net