Vali Kaymak'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı salonunda kabul yeri verdi

Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı salonunda kabul yeri verdi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali  Osman Kaymak ve eşi  Emine Kaymak Hanımefendi, protokol üyeleri, askeri, idari ve mülki erkan ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir resepsiyon verdi. Misafirleri kapıda karşılayan Vali ve Eşi daha sonra konuklarıyla sohbet edip bayramlarını kutladı.
BİZ BUGÜNLERE ONLARIN SAYESİNDE GELDİK
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da coşkuyla kutlandığını belirten Vali Osman Kaymak, “Bu bayramı bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Biz bugünlere onların sayesinde geldik. Onlar o gün canlarını ortaya koymasalardı bugün Türkiye Cumhuriyeti yoktu ve bizler de bu zaferi kutluyor olmayacaktık. Onların bizden beklentisi uluslararası arenada Türkiye daha güçlü olsun. Onun için de çok çalışmamız ve birbirimizi sevmemiz lazım. Öncelikle Samsunumuzda ve Türkiye’de ayrılıkları değil birlikteliği konuşmamız lazım. Çünkü Türkiye’nin gücü, birlikteliğidir. 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında tüm liderler Samsun’a gelerek tüm dünyaya ‘100 yıl önceki gibi dimdik ayaktayız, bir ve beraberiz, güçlüyüz’ mesajı verdi. Bu güç ve beraberlik tüm dünyayı korkutur. Ben ülkemi ve Samsun’u çok seviyorum, bayrağımı ve ezanı çok seviyorum” dedi.
PROGRAM MÜZİK DİNLETİSİYLE DEVAM ETTİ
Daha sonra program Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından verilen müzik dinletisiyle devam eden resepsiyona ayrıca, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver ve Eşi, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Sezgin Üçüncü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu ve Eşi, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Albay Ahmet Bahadır ve Eşi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay, Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner ile ilçe kaymakamları, İlçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ve gaziler, sporcular, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri, idari ve mülki erkân ile davetliler katıldı. Programın sonunda Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen havai fişek gösterisini protokol üyeleri ve diğer misafirlerle birlikte izledi.
Köksal ÖNER

[gallery ids="115154,115155,115158,115152,115151,115159"]