VALİ KAYMAK'TAN YAŞLILARLA BAYRAM ZİYARETİ

Vali Osman Kaymak, Eşi Emine Kaymak ve çocukları Necip Fazıl, Yusuf Eren ile birlikte, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ni ziy

Vali Osman Kaymak, Eşi Emine Kaymak ve çocukları Necip Fazıl, Yusuf Eren ile birlikte, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret etti.
İlk olarak Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden Vali Osman Kaymak, Eşi Emine Kaymak ve çocukları Huzurevi sakinlerinin ellerini öperek, tek tek bayramlaştı. Huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenen ve bayramlarını kutlayan Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak uzun uzun sohbet ederek bir istek ve dileklerinin olup olmadıklarını sordu.
SİZLERİ BÖYLE HUZUR İÇERİSİNDE GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Vali Osman Kaymak, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmada, "Hepinizin Kurban Bayramınızı kutluyorum, Allah sağlık sıhhat versin, huzurevinde sizleri böyle huzur içerisinde görmek bizleri mutlu ediyor, sizlerle sohbetimizden anladım ki huzur evimiz sizlerden takdiri almış bu bizi de ziyadesiyle memnun etti. Biliyorsunuz sosyal devlet olmanın gereği insanların geleceğinden emin olması, yarın acaba başıma ne gelecek diye endişeye kapılmaması, şayet kapılıyorsa, bu bütün hastalıkların sebebi oluyor ve huzursuzluğun stresin sebebi oluyor. Allaha şükür son yıllarda ülkemiz sosyal güvenlik alanında çok büyük atılımlar attı. Engellilere, yaşlılara, kadınlara, çocuklara çok sayıda olumlu değişiklikler yaptı" dedi.
ŞU ANDA TÜRKİYE’MİZ ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR
Huzur evlerinin sayısını, kapasitesini ve kalitesini artırıldığını hatırlatan Vali Kaymak, "Bütün amacımız sizleri mutlu etmek bu vesile ile sizlere hizmet eden kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Siz kardeşlerimizden de ricamız şudur lütfen buradaki büyüklerinizi kendi anne ve babanız yerine koyun, ne mutlu sizlere ki burada çalışıp hem maaşınızı alıyorsunuz, hem de büyüklerimizin dualarını alıyorsunuz. Değerli büyüklerim sizlerden tek isteğimiz şudur, devletimize, milletimize dua etmeniz. Bakın şu anda devletimiz çok ciddi mücadeleler veriyor. Şu anda Türkiye’miz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bütün dünya güçleri birleşmiş bizleri yok etmek için çalışıyorlar, bizde var gücümüzle birlik ve beraberlik içerisinde onlara karşı  mücadele veriyoruz. Onun için lütfen her zaman dua edin, inşallah Rabbim ömrünüzün sonuna kadar huzur içerisinde karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde hayatımızı devam ettirmemizi nasip etsin. Hepinizin ellerinden öpüyorum ve hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.
SİZLERLE BERABER OLMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ
Ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ne giderek burada bulunan yaşlıların elini öperek, tek tek bayramlaşan Vali Kaymak, "Aslında sizlerin yanına daha önceden gelmemiz gerekirdi, ama biliyorsunuz Samsun’a geldiğimizde İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları vardı. Çok değerli misafirlerimiz vardı, fırsat bulamadık onun için bugün nasip oldu. Bu güzel bayram gününde sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Tabi bu vesile ile de  Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey'e çok teşekkür ediyorum. Kendisi ile 45 gündür çalışıyoruz çok değerli bir arkadaşımız. Gerçekten Türkiye’de çok sevilen, sayılan başarılı bir belediye başkanı. Şu an misafir olduğumuz huzurevindeki kaliteden de bunu görebiliyoruz. Bu Belediye Başkanımızın insana verdiği değeri gösteriyor" şeklinde konuştu.
BİZİM GÜCÜMÜZÜ KÖRELTMEK İSTİYORLAR
Huzurevleri, çocuk yuvaları bunlar devletimizin insanlara verdiği değeri gösterdiğini anımsatan Vali Kaymak, "Son yıllarda devletimiz özellikle sosyal güvenlik alanında çok büyük yatırımlar yaptı. Engellilere, yaşlılarımıza ve kadınlarımıza sosyal haklarında çok büyük değişiklikler yaptı, büyük gelişmeler oldu. Artık Avrupa’daki yaşlılar sizlere imrenerek bakıyor. Sizlerden tek isteğimiz şudur, bizlere dua etmeniz, bizlerden razı olmanız. Ben duaya inanan insanım, bizlere dua edin, devletimize, belediyemize, hükümetimize dua edin. Çünkü dış güçler bizleri yalnız bırakmak istiyor. Bizim gücümüzü köreltmek istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizler büyüklerimizin dualarıyla, gariplerimizin dualarıyla ayaktayız, o anlamda sizlerin duaları bütün Müslümanların umudu olacaktır. Onun için bizler sizin dualarınıza talibiz. Buradan tekrar sizlere hizmet eden çok değerli arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediyemizin Sosyal  Hizmetler Daire Başkanlığı’na, müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten insana yakışır, örnek bir huzurevi yapmışlar bundan dolayı onlara tekrar çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yaşamınızda da huzur içerisinde günlerinizi geçirirsiniz. Bayramınız mübarek olsun. Hepinize sağlık, sıhhat ve hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.
BOCCE SPORUNDA MADALYA KAZANMIŞ OLAN YAŞLILARLA ATIŞ YAPTILAR
Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Vali Osman Kaymak, Eşi  Emine Kaymak ve çocukları Necip Fazıl, Yusuf Eren, sohbetin ardından yaşlıların odasına geçerek onların ikramlarını kabul etti. Çıkışta Bocce Sporunda Madalya kazanmış olan yaşlılardan Ayhan Bağdatlı ve Mümin Topal’la beraber Bocce sahasında atış yaptılar. Bu arada Vali Osman Kaymak, Eşi Sayın Emine Kaymak ve çocukları Necip Fazıl, Yusuf Eren Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ne giderek burada bulunan yaşlıların elini öperek, tek tek bayramlaştılar. Ayrıca Vali Osman Kaymak  Eşi Emine Kaymak ile beraber Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan bütün yaşlılarımızın elini öpüp, karanfil verdi. Daha sonra Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak, yaşlılarımızın odalarını, yaşam alanlarını, yemekhaneyi gezerek incelemelerde bulundu.
ZİYARET SİRASİNDA VALİ KAYMAK'A EŞLİK ETTİLER
Ziyarette ayrıca, Vali Yardımcısı Recep Yüksel,  İl Emniyet Müdür Vekili Hakan Karslı, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mustafa Ateş, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, İl Mahalli İdareler Müdürü ve Özel Kalem Müdür Vekili Mehmet Hayri Şen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, Protokol Şube Müdür V. Muhammet Meclis, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmi Camaş, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Müdürü Mümin Tan ve Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Funda Varol hazır bulundu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net