VALİ ŞAHİN ENGELLİLER SERGİSİNİ GEZDİ

EĞİTİM ALAN ENGELLİLER YAPTIKLARI EL SANATLARINI SERGİLEDİ Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında, Bulv

EĞİTİM ALAN ENGELLİLER YAPTIKLARI EL SANATLARINI SERGİLEDİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 10-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında, Bulvar Alışveriş Merkezi Bahçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Samsun Huzur Evi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve diğer Özel Eğitim Uygulama, Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde eğitim alan engellilerin yaptığı el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

[gallery ids="27442"]

Engellilerin yaptığı el sanatları sergisinin açılış töreni öncesi Down Sendromlu öğrenciler bir halk dansı gösteri sundu.

Gösterinin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen Samsun Huzur Evi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yarenler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Karadeniz Engelliler Federasyonu, Özel Atakum Bakım Merkezi, Özel Mutlu Bakım Merkezi, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Samsun Bakım Merkezi, 19 Mayıs Bakım Merkezi, Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi ve Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim alan engellilerin yaptığı el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bulvar Alışveriş Merkezi Bahçesinde engelli okulları, dernekleri ve özel eğitim uygulama merkezlerinde eğitim alan engellilerin resim, yağlı boya, el sanat çalışmaları gibi birçok düzeyde hazırladıkları sergiyi gezen Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, eserleri yapan ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

[gallery ids="27436,27437,27438,27439,27440,27441"]

Sergiyi gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin’e Samsun Huzur Evi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelliler tarafından, kendi yaptıkları Türk Bayrağı resimli olan bir tablo takdim edildi. Daha sonra Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Selman Saruhan, Samsun Valisi İbrahim Şahin’e kendilerinin el emekleriyle yaptıkları bir maket gemi takdim etti.

[gallery ids="27435,27434"]

Sergiyi gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin, engellilerle yakından ilgilenerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.