VALİ ŞAHİN ÖĞRENCİLERLE SELFİE ÇEKTİ

VALİ ŞAHİN KAZIM ORBAY İLKOKULU VE İBRAHİM TANRIVERDİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖĞRENCİ YURDUNU ZİYARET ETTİ

VALİ ŞAHİN KAZIM ORBAY İLKOKULU VE İBRAHİM TANRIVERDİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖĞRENCİ YURDUNU ZİYARET ETTİ.

Vali İbrahim Şahin, ilimiz İlkadım ilçesinde bulunan Kazım Orbay İlkokulu ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci yurdunu ziyaret etti.

[gallery ids="38000,38001,38002"]

Vali İbrahim Şahin ilk olarak ilimiz İlkadım ilçesinde bulunan Kazım Orbay İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette okul müdürü Şahin Akın tarafından Vali Şahin’e okul hakkında bilgi sunuldu. Daha sonra sınıflarını gezen Vali Şahin okulun öğretmenler odasında Kazım Orbay İlkokulu'nda görev yapan öğretmenlerle sohbet etti.

Vali İbrahim Şahin burada yaptığı konuşmasında, ’’Samsun’da göreve başladığım günden bu güne fırsat bulduğum zaman ilimizdeki okulları ziyaret ediyorum. Samsun nüfusu itibari ile Türkiye’nin 16. büyük şehri. Fakat eğitim sıralamasında 30’un üzerindeyiz.  Biz bunun için önümüzdeki üç yıl içerisinde kendimize bir hedef koyduk. Önümüzdeki üç yılda eğitim alanında ülkemizin en iyi on ili arasana girmektir.

Siz öğretmenlerimize bu anlamda büyük görev düşüyor. Bizler bu hedefi sizlerin gayretleri ile gerçekleştirebiliriz. Ben eğitime çok önem veriyorum. Toplumumuzun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitimle gerçekleşir. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor.

Eğitim alanında sizlerin de bir takım sorunları olduğunu biliyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Ben sizlere sağlıklı, mutlu ve huzur dolu başarılı bir çalışma hayatı diliyor, yaptığınız çalışmalar için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Şahin Kazım Orbay İlkokulu ziyaretleri sonrasında İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü Sudiye Demirci tarafından Vali İbrahim Şahin’e, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci yurdu hakkında bilgi sunuldu.

Vali Şahin daha sonra yurtta kalan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyarette ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, okul idarecileri ve öğretmenler hazır bulundu.