VALİ ŞAHİN 'TERME TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ'NE KATILDI

VALİ ŞAHİN 'TERME TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ'NE KATILDI Vali İbrahim ŞAHİN, Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında hayırsever Burhan KIR tarafından

VALİ ŞAHİN ’TERME TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ’NE KATILDI

Vali İbrahim ŞAHİN, Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında hayırsever Burhan KIR tarafından yapılacak olan ’Terme Temel KIR Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Protokol İmza Töreni’ne katıldı.

Terme Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Terme İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından davetlilere Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi ve şiir sunumu gerçekleştirildi.

Hayırsever Burhan KIR törende yaptığı konuşmada, ’’Değerli konuklarımız bu günkü törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben öncelikle Allaha çok şükür ediyorum ki, Terme İlçemizde böyle bir okulu yapmamızı bizlere nasip etti. Böyle güzel bir hayrı yapmamızda bizlere vesile olan başta Sayın Valimiz ve Milletvekilimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN törende yaptığı konuşmasında, ’’İmam Hatim Lisesinden mezun olan çocuklarımız sadece imam olmayacaklar. Buradan mezun olan çocuklarımız üniversitelerin çeşitli bölümlerinde okuyacaklar. Aileler arzu ettikleri okullara çocuklarını gönderebilirler. Ama alternatif olarak imam hatip liselerinin kapıları da her zaman yavrularımıza açık.

Çocuklarımız okuduklarında hangi alanda eğitim alırlarsa alsınlar, alanlarında mutlaka lisans ve yüksek lisans gibi üst eğitimlerini mutlaka tamamlasınlar.  Çocuklarımız eğitim alıp, okusunlar ki yaşamlarında iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir baba ve kaliteli bir insan olsunlar. Özellikle kız çocuklarımız okuyarak iyi bir eğitim alırlarsa, ileride yetiştirecekleri çocukları da çok iyi yetiştirmiş olurlar.

Bilindiği üzere dış ülkelerden özellikle Türk Cumhuriyetler ve Afrika'daki müslüman ülkelerden ülkemizi ziyaret eden devlet liderleri, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan imam hatip okulları modelini kendi ülkelerinde uygulamak için gayret sarf edilmesini istiyorlar.

Hayırsever Temel KIR amcamızdan Allah razı olsun. Bu gün kendisi ile tanışma fırsatımız oldu. Değerli evladı Burhan KIR bu yapılacak okulumuza 1 milyon 200 bin lira yardımda bulunuyor. Sizin bu yaptığınız okulda gelecek nesillerimiz yetişecek.

Samsun’da çok kaliteli okullar yapılıyor. Bir taraftan okulların inşaatları yapılırken, diğer taraftan yeni okul yapmak için planlama çalışmalarımız devam ediyor. Terme ilçemizde de yapılacak bu okulumuzun hızlı bir şekilde tamamlanması için bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Okulları sadece fiziki olarak yapmak yetmiyor. Eğitim-öğretim alanında öğretmenlerimize de çok önemli görevler düşüyor.

Değerli hayırseverimizin Terme ilçesinde gösterdiği bu davranış, ümit ediyorum ki diğer insanlarımıza da örnek olur ve onlarda bu şekilde yatırım yaparak bizlere destek olurlar. Ben bu eğitim kurumumuzun yapımı üstlenen başta hayırsever Temel KIR amcamız ve değerli evlatları Burhan KIR’a, planlama aşamasında bizlere büyük destekleri olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a, Samsun Milletvekilimiz Sayın Cemal Yılmaz DEMİR’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN konuşmasının ardından hayırsever Burhan KIR’a plaket verdi. Plaket töreni sonrasında Terme İlçesi Saray Mahallesinde mülkiyeti Terme Belediyesi'ne ait olan ve Maliye hazinesine devredilerek, daha sonra kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi yapılacak olan Saray Mahallesi 101 ada 1 parselde kayıtlı 8104,68 metrekare arsa üzerinde, Hayırsever Burhan KIR tarafından 1 milyon 200 bin liralık kısmı yaptırılacak ve hibe edilecek 32 derslikli Terme Temel KIR Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul inşaatına ait protokol; Vali İbrahim ŞAHİN,  Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz DEMİR, Terme Kaymakamı İlyas GÜN, Terme Belediye Başkanı Şenol KUL ve hayırsever Temel KIR ve Burhan KIR arasında imzalandı.