VALİ ŞAHİN'DEN DELEGASYON ÜYELERİNE AKŞAM YEMEĞİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sheraton Otel'de İşitme Engelliler Delegasyon Üyelerine akşam yemeği verdi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sheraton Otel’de İşitme Engelliler Delegasyon Üyelerine akşam yemeği verdi.
Vali İbrahim Şahin, İşitme Engelliler Delegasyon Üyeleriyle birlikte akşam yemeğinde buluştu. Yemeğe Garnizon Komutan Vekili Tabip Albay Emin Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver,  Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Ali Galip Saral, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay, Vural Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Albay Murat Özer, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir, (CDM) Delegasyon Başkanları, (ICSD) Yönetim Kurulu Üyeleri, (TİESF) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Delegeler katıldı.
BURADA BİRÇOK ÜLKEDEN GELEN MİSAFİRLERİ GÖRÜYORUM
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery RUKHLEDEV yemekte yaptığı konuşmasında, “İşitme Engelli Olimpiyatlarını burada Samsun’da düzenlemek için sabırsızlıkla bir yılı bekliyorum. Burada birçok ülkeden gelen misafirleri görüyorum. Türkiye’deki insanların kalpleri çok sıcak, farklı ülkelerden gelen işitme engelli arkadaşlarımıza ev sahipliği yapıyorlar. Bu yüzden Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye bütün problemlerini çözerek küçük bir karışıklığı bir gecede halletti. Devletin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu gördük” dedi.
GERÇEKTEN ÇOK KALİTELİ BİR STADIMIZ BİTMEK ÜZERE
Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “Samsun yöneticileriyle, halkıyla, eğiticileriyle, üniversitesiyle ve sivil toplum temsilcileriyle son derece mutlu ve heyecanlı. Çünkü cumhuriyet tarihimizin en büyük organizasyonu olan 2017 işitme engelli olimpiyatlarına ev sahipliği yapacağımız saatimiz geri sayıma başladı. Tabi Samsun  çok şanslı bir şehir. Gençlik ve Spor Bakanımız spor tesislerinin yapımıyla ilgili çok ciddi katkı sağlıyor. Taleplerimiz olduğunda hemen cevap veriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Samsun aynı zamanda spor kenti. Gerçekten çok kaliteli bir stadımız bitmek üzere, diğer taraftan büyük Yaşar DOĞU kapalı spor salonumuz ve Mustafa DAĞISTANLI spor salonumuz var. Diğer taraftan yapımı devam eden okçuluk, atıcılık, atletizm ve buz pateni tesislerimiz bitmek üzeredir" diye konuştu.
ÇETELERE FIRSAT VERMEYEREK TANKLARIN ÖNÜNE YATTILAR
Türkiye çok tatsız olağan üstü bir durum yaşadığını vurgulayan Vali Şahin," Maalesef silahlı kuvvetlerin içerisinde özellikle üniforma içerisine gizlenmiş, sinmiş ihanet çeteleri vardı. Bunlar başkaldırımda bulundular. Tabi Türk Milleti çok büyük ve aziz bir millet. Çetelere fırsat vermeyerek tankların önüne yattılar. Bu olay sizin gündeminize taşınması gerekmeyebilir ama Türkiye son safralarını içinden atıyor. Bundan sonra artık Türkiye batı ülkelerinde olduğu gibi darbelerin düşüncelerini bile akıllarına getiremeyeceği bir noktaya taşınıyor. Her biriniz inşallah gelecek yıl bu saatlerde Samsun’a geldiğinizde son derece sakin bir ülke, sadece sporu, ekonomiyi, gelişmeyi, eğitimi düşünen ülke insanlarıyla karşılaşacaksınız "dedi.
DEĞERLİ DELEGASYONA ÇOK TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM
"Biz yöneticiler olarak başta Sayın Bakanımız, ben ve Belediye Başkanımız hiçbir aksaklığa meydan vermemek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" diyen Vali Şahin," Türkiye olağan üstü bir durum yaşamasına rağmen dışarıda son derece sakin ve huzurlu bir ortam var. Tabi bunun yurtdışı yansıması var, özellikle batı ülkelerinde Türkiye’deki bu olaylar biraz abartılarak sunuluyor. Bu bizi açıkçası rahatsız ediyor. Ben siz değerli delegasyona çok teşekkür etmek istiyorum. Size bütün olumsuz havalar verilmiş olmasına rağmen ülkemize ve şehrimize geldiniz. Bu bizim açımızdan size şükran duygularımızı iletmek için kafi bir durumdur. Özellikle gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın, gerek hükümetimizin, gerek Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve ekibinin şehrimizde bize çok büyük katkı sağlayan Belediye Başkanımız ve ekibinin bu müsabakaların yapılacağı süreye kadar üzerimize düşeni en iyi şekilde yapılacağını burada söylemek istiyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net