VALİ ŞAHİN'DEN 'İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ' MESAJI...

96 yıl önce, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı destansı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının simgesi olan İst

96 yıl önce, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı destansı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.
Milli Marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir; İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
Anadolu'nun birçok şehri işgal altında ve Türk Milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk Halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk Milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'nı yazmıştır.
Ulusal Marşımız bizlere, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiğini çok iyi anlatarak, korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan, en önemli milli değerlerimizden birisi olmuştur.
Bizlere düşen görev; atalarımızın bıraktıkları bu kutsal vatanı aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir.
İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıl dönümünde tüm Samsunlu hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
şokhaber.net