VALİ ŞAHİN'DEN "YAŞLILARA SAYGI HAFTASI" MESAJI

Bu gün en anlamlı haftalardan birisi olan sevgi ve saygıyı en çok hak eden 'Yaşlılar Haftası'nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz

Bu gün en anlamlı haftalardan birisi olan sevgi ve saygıyı en çok hak eden ‘Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, tecrübesi ile bizlere yol gösteren en değerli hayat rehberimizdir.
Bugün hala millet olarak olayların üstesinden rahatlıkla gelebiliyorsak, aile olmanın kutsallığına olan inancımızla evlatlarımızı yetiştirebiliyorsak, yaşlılarımızın geçmişle bugün arasında kurdukları köprü sayesindedir.
Yaşlılık dönemindeki büyüklerimize herkes tarafından saygı ve itibar gösterilmesi önemli görevlerimizdendir. Minnet ve şükran duygularımızı en üst seviyede ortaya koymamız gerekir.  Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara şükran ifadesi olacaktır.
Her birey, kendisinin de yaşlanacağı gerçeğini unutmamalıdır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.
Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımızın varlığı da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübe ile kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler dileyerek saygı ve sevgilerimle ellerinden öpüyorum