VALİLİKTEN KİRLİLİK UYARISI!

İlimiz Tekkeköy ilçesinde bulunan Hava Kalitesi İzleme İstasyonunda son zamanlarda kükürtdioksit (SO2) parametresinde Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliğinde verilen uyarı eşiğinin zama

İlimiz Tekkeköy ilçesinde bulunan Hava Kalitesi İzleme İstasyonunda son zamanlarda kükürtdioksit (SO2) parametresinde Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliğinde verilen uyarı eşiğinin zaman zaman aşıldığı gözlemlenmiştir.
Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce) konu titizlikle takip edilerek gerekli denetimler, takipler ve tespitler yapılmıştır. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca İlimize gönderilen mobil ölçüm istasyonu 07.03.2016 tarihi itibariyle bölgede ölçüm çalışmalarına başlamıştır.
Bu süreçte bölgedeki tesislere yapılan denetimler sonrası mevzuatın verdiği yetkiler tereddütsüz kullanılarak gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır.
Bölgedeki değer aşımlarının nedeni tam olarak tespit edilememekle birlikte tesislerden biri bakım ve yenileme çalışmaları için 14.03.2016 Pazartesi günü planlanan üretim faaliyetlerinin durdurulması işlemini toplum sağlığı ve konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak 09.03.2016 Çarşamba gününe çekmiş ve bu tarih itibariyle söz konusu tesisin üretim faaliyetleri kendilerince durdurulmuştur. Diğer tesis 27.02.2016 tarihinden itibaren kapasitesini %50’ye çekmiştir.
Valilik olarak ilgili tüm birimlerle eşgüdümle bu bölgemiz 24 saat takip edilmekte ve gereği yapılmaktadır. Tüm veriler şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.