VATANA BAĞLILIKLARINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİLER

15 Temmuz darbe girişiminin 1

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’na katılan vatandaşlar vatana bağlı olan sevgisini bir kez daha gösterdiler.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa binlerce vatandaş katıldı. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş 15 Temmuz şehitlerini anarak demokrasiye bir kez daha sahip çıktı. Protokol üyelerinin alana gelmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak Hanımefendi ve protokol üyeleri  Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşı selamladı. Daha sonra şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından dua yapıldı. Meydanda toplanan coşkulu kalabalık Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları attı.
BANA GÖRE 15 TEMMUZ 2016'DA ATALARIMIZDAN BİZE MİRAS KALMIŞ
Yapılan duanın ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz halka seslenerek, ”Ben 15 Temmuz 2016 saldırısını basit bir ihtilal girişimi veya siyasi iktidarı görevden uzaklaştırmak gibi basit bir olay olarak görmüyorum. Bana göre 15 Temmuz 2016'da atalarımızdan bize miras kalmış, tırnaklarımızla birlikte kurduğumuz genç Cumhuriyeti yok etmek, Libya gibi Suriye gibi bir ülke haline getirmeye yönelik büyük bir katliam, büyük bir hain harekettir. O bakımdan bu olayı basit bir ihtilal girişimi olarak görürsek eksik ve hatalı tarif etmiş oluruz diye düşünüyorum" dedi.
BAZI OLAYLARI GERİYE DÖNÜP BAKTIĞIM ZAMAN YORUMLUYORUM
Vali Osman Kaymak meydanda toplanan Samsun halkına seslenerek, “Çok Değerli Samsunlular; Bildiğiniz gibi 4 Temmuz’da Samsun Valiliği görevine başladım. Samsun’da görev yapmak benim için bir onur ve gurur vesilesidir. İnşallah bundan sonra sizlere hizmet edeceğim. FETÖ terör örgütü ile PKK terör örgütü arasında ilişki var mı, yok mu diye basından duyuyoruz. Buna inanmayanlar var. Ben 3 yıl Tunceli Valisi olarak görev yapmış bir kardeşiniz olarak, orada çok şeylere şahit oldum. Bazı olayları geriye dönüp baktığım zaman yorumluyorum. 15 Temmuz darbesinden önce terör örgütü ilçelerimizi, karakollarımızı basıyordu. Bizim imkanlarımız olmasına rağmen teröristlere etkili operasyon yapamıyorduk. İnanın kahroluyordum" diye konuştu.
TÜRK MİLLETİ O AKŞAM GERÇEKTEN BİR DESTAN YAZDI
Daha sonra anlaşılıyor ki, hain FETÖ terör örgütü bizim askeri birliklerimizin içine sızmış, istihbarat birimleri onların elinde olduğu için bilgileri farklı değerlendirdiklerini belirten.  Vali Kaymak, Boşu boşuna dağları bombalıyorduk. 15 Temmuz'dan sonra attığımız her bombada 10-15 teröristi öldürdüğümüzü sizler de basından izlediniz. FETÖ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer terör örgütleri olsun uluslararası güçlerin maşası. Türkiye’yi bölmek isteyenler bu hainleri kullanarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Vatansever Türk Milleti bir birlerine kilitlenerek bu hainlerin planlarını alt üst etti ve darbeye izin vermediler. Dünyanın bir başka ülkesinde ölümü göze alarak hiç kimse kendini tankın, topun önüne atmaz, bu sadece Türk Milletinde olur. Türk Milleti o akşam gerçekten bir destan yazdı. Bizler de bu sebepten dolayı 15 Temmuz darbesini unutmayalım unutturmayalım ”diye ifade etti.
BU MEYDANLARA GELEREK VATANA BAĞLILIĞINIZI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİNİZ  
Sizlerde bu akşam bu meydanlara gelerek vatana bağlılığı olan sevginizi gösterdiniz vurgusu yapan  Vali Kaymak," Mustafa Kemal Samsun’a çıktığı zaman Samsunlular olarak O'na sahip çıkıp O'na cesaret verip destek olduysanız, O'na yalnız olmadığını söyledilerse bu akşam da bu meydanları doldurarak vatan sevgisini ve vatanın bölünmezliğini bütün dünyaya duyurdunuz. Allah sizlerden razı olsun. Tunceli ilinde görev yaparken biz teröristlerin telsizlerden konuşmalarını dinliyorduk. Biz onlara etkili operasyon yaptığımızda onlar bir birlerine Türk askerine 'Tayyip’in askeri' diyerek bir hedef gösteriyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinden devleti bölme politikası güdüyorlardı. Uluslararası güçlere Recep Tayyip Erdoğan üzerinden ülkeyi bölmek istiyorlardı. Bu oyuna gelmeyelim. Siyasi düşünceler farklı olabilir. Bu güzel ülkemiz hepimizin ortak paydası, beraberliğimizi koruyalım. Bütün dünyaya mesaj olarak birlik ve beraberliğimizi korursak, göreceksiniz ki bütün dünya bizden çekinecektir. Onların hain emelleri amaçlarına ulaşmayacaktır. Bu meydanı doldurarak vatan sevgisini gösterdiniz, sizlerin hakkı ödenmez” ifadelerini kullandı.
SAMSUN’DA ÇOK GÜZEL BİR KADRO VAR HEPİNİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM
Samsun’da çok güzel bir kadronun oluşturulduğunu  hatırlatan  Vali Osman Kaymak, "Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız, Samsun Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilin valisi olarak şahsım siz Samsunlu hemşerilerimiz için güzel çalışmalar yapacağız. Hepinizin bildiği gibi önümüzde 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları olacak. Bu Samsun için büyük bir imkân ve fırsat olacaktır. Ben inanıyorum ki, geleneksel Türk misafirperverliğimizi hep beraber göstererek gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Allah bizlere iyi günler göstersin, hainlere fırsat vermesin. Vatanımız sağ olsun. Sağ olun, var olun. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İL VE MERKEZ İLÇELERİNDE BULUNAN BÜTÜN CAMİLERDE SELA OKUNDU
Samsun protokol üyeleri ve Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden vatandaşlara seslenişini dev ekrandan izlediler. Daha sonra Vali Osman Kaymak, Canlı Haber TV ve Haber Aks TV’nin konuğu olarak, günün anlam ve önemine ilişkin röportaj verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformda 15 Temmuz darbe gecesinde şehit olan şehitlerimizin isimleri tek tek okunarak, Samsun halkı tarafından hep bir ağızdan 'BURDA' diye cevap verildi. Programın devamında Saat 00.13’de Samsun ili ve merkez ilçelerinde bulunan bütün camilerde sela okundu. Daha sonra ilahi dinletisi ve günün anlamını içerir şiirler okundu.
SAMSUN PROTOKOLÜ CUMHURİYET MEYDANINDAYDI.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Dr. Hakan Kubalı, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net