VATANDAŞLAR YOLUNACAK KAZ MI, YETKİLİLER NE İŞ YAPAR?

Trabzon'un geleceğine damga vuran Arap turizmi konusunda hiçbir kurum ve kuruluş ciddi adım atmazken sorumluluk üstlenen Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESOB) Başkanı Metin Kara denetimlerine Uzu

Trabzon’un geleceğine damga vuran Arap turizmi konusunda hiçbir kurum ve kuruluş ciddi adım atmazken sorumluluk üstlenen Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESOB) Başkanı Metin Kara denetimlerine Uzungöl’den başladı. Artan şikâyetler üzerine denetim ekipleri oluşturarak Uzungöl’de özellikle lokantalarda denetimlerde bulunduklarını belirten Kara, “Yaptığımız denetimlerden ne yazık ki şikâyetlerin haklı temele oturduğu ve gerçekçi olduğunu yakinen gözlemledik. Bu çerçevede denetimler sonunda 43 kişiye tutanak tutuldu. Bu kişiler ve işletmeleri hakkında gereken cezai işlemleri yapmaya başladık” dedi.

HAKSIZ KAZANÇ PEŞİNDE KOŞANIN KELLESİNİ ALACAĞIZ!

Haksız rekabet yapan, kurallara uymayan, kafasına göre fiyat uygulaması yapan kim olursa olsun asla esnaf camiası içinde barınamayacağını altını çizen Kara, “Uzungöl’e 1 hafta önce denetim ekibi gönderdim 43 kişiye tutanak tutturdum. Ciddi sorunlar var. Denetimle ilgili kafamızda projeler var. Bizim esnafımız Ahilik geleneğine bağlıdır. Ama her şeye rağmen yine de fırsatçılar çıkabiliyor. Biz buna geçit vermeyeceğiz. Kim yaparsa yapsın kellesini koparağız. Hiç kimse kentimizde yaşayan ve buraya gelen turistler üzerinden haksız kazanç elde etmesine izin vermeyeceğiz. Şikâyetlerle ilgili Uzungöl’e şikâyet kutusu koyma gibi bir çalışmamız olacak. Bizlere gelen şikâyetleri değerlendirip, ekibimizi de güçlendireceğiz” dedi.