vatandaşlara eziyet çektirmenin hesabını top yekûn vereceklerdir.

21

21.Dönem Samsun Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, beraberinde CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Vedat Yılmaz ile yaptıkları Hastane ve İlyasköy mahallelerindeki konuşma adeta miting alanına dönüştü. Coşku ve heyecanla karşıladıkları adaylarını bağrına basan mahalleliler “bizi artık bu zulümden kurtarın, mahallemizin durumu ortadadır. Sizleri seviyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Miting alanında konuşma yapan Tarık Cengiz, “Birileri Samsun’a taş taş üzerine koymayanlar çıkmış ortaya konuşuyor diyormuş. Ben de yaptıklarımı sayıyorum o zaman, milletvekilliğim döneminde 2000 km asfalt, 4500 km stabilize yol, 178 köyün içme suyu, 76 köyün altyapısı, 117 tane ilköğretim okulu, 23 tane lise, 19 köye futbol sahası, Samsun şehir merkezinde Atatürk Kültür Merkezi, İlkadım Atletizm Stadı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi gibi projeleri bizzat takip ederek tamamlattım. Daha hatırlamadığım ve unuttuğum nice hizmetlerim var, yer yer gittiğim bölgelerde bana hatırlatıyorlar. Tabi biz bunları egoist bir tavırla afiş yaptırıp reklam panolarına boy boy asmadık. Hizmet yaparken gösteriş yapmaya gerek yoktur. Çünkü halkımız bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Olağanüstü hiç bir şey yapmadık sadece görevimizin bize getirdiği hizmeti yaptık. Sahile birkaç makyaj yapmakla, parklar bahçeler yapmakla hizmet etmiş sayılmazsınız. Ben Sayın Başkan’ı 100.Yıl Bulvarı üzerindeki mahallelere birlikte çıkmaya davet ediyorum. Nerelerde hizmet varmış hep beraber yerinde inceleyelim” dedi.

İlçelerin Samsun şehir merkezinden daha kötü durumda olduğunu ifade eden Cengiz, “İlçelerimizin bizim göz bebeğimiz olması gerekirken ve çoğu belediyenin AKP’de olduğunu da göz önünde bulundurursak durum vahimdir. Köylerimizin yollarına hiçbir şey yapılmamış, bir çivi dahi çakılmamış. Gezdik ve gördük. Bizim yaptığımız yollar aynı duruyor, yamayı bile çok görmüşler. Bunun üzerine hala biz hizmet ettik diye konuşabiliyorlar, bunların yaptıkları yatırım değil sadece göz boyamaktır. Samsun’da yapılmak istenen ve yarım kalan yatırımlar ne olacak? Samsun’u adeta yap-boz tahtasına çevirdiler. Altyapısı hazırlanmadan ben yaparım anlayışıyla bütün yatırımları denediler ve aldıkları sonuç tam bir fiyasko olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Kendilerini hayalperestlikle suçlayanlar ilk önce kendi yarattıkları hayal ortamına baksın” diyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, “Tersane sözü verip kimliklerini toplatıp halkı kandırmalarının hesabını verecekler, Taşeron işçileri sendikal haklarından mahrum bırakmanın, onları seçim kampanyalarından kullanmanın hesabını bir bir verecekler. Dolmuşçu esnafının ekmeğiyle oynamanın, saathane esnafını mağdur etmenin, ilçelerden gelen vatandaşlara eziyet çektirmenin hesabını top yekûn vereceklerdir” dedi. Yanlış yaptığını açıklamalarında da itiraf eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a yüklenen Tarık Cengiz, “Neden bu hatalarından geri adım atmıyor? Hala bu inat neden? Samsun’a yapılan eziyet yetmedi mi? Bu insanların günahı nedir?” sorularını sordu. Sayın Başkan’ın rakiplerine cevap vermemesini siyasi tavrının bir ifadesi olduğunu söylemesi üzerine Cengiz, “Tarzınız mı böyle yoksa verecek bir cevabınız mı yok” dedi. Hesabın sandıkta sorulacağını ifade eden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, “Samsun’a yaptığınız bu zulmün ve hatalarınızın bedelini 30 Mart’ta bir bir soracağım. Samsun sahipsiz değil, 31 Mart sabahı eğer verdiğim sözlerin arkasında durmazsam bana da hesap sorun. Hayatımda tutamayacağım hiçbir sözü vermedim, kimseyi yanıltmadım. Halkımıza her zaman güvendim ve en doğru kararın yine vatandaşlarımızın alacağına da eminim. Bu seçimde Muzaffer Abi’nin emanetini tekrar geri alacağım. Milletvekilliği dönemimde yarım kalan hizmetlerimi tamamlayacağım. Daha yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var” dedi.