Veteriner Hekim Adaylar Beyaz Önlüklerini Giydi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'ni bu yıl kazanan öğrenciler düzenlenen '12. Beyaz Önlük Takdim Töreni' ile mesleğe ilk adımlarını attılar.
Tüm hocalarımız, burada emek vererek öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlıyor
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, “Sizlerin arasında böyle güzel bir günde burada bulunmak benim için büyük bir onur. Ayrıca Rektör hocamız Prof. Dr. Fatma Aydın’ın da sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak çok güzel bir binadayız. İnşallah, bu yıl itibarıyla başlayan eğitim süreci de en az bina kadar güzel olacaktır. Ancak bu binaya anlamını veren, yalnızca fiziksel yapısı değildir. Bu anlamı binanın içindeki kıymetli meslektaşlarım, değerli hocalarım ve sevgili öğrencilerimiz yüklüyor. Profesörlerimizden araştırma görevlilerimize kadar tüm hocalarımız, burada emek vererek öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlıyor. Uzun vadede Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin aynı şekilde güzide bir isimle anılacak olması bu değerli hocalarımızın çabaları sayesinde gerçekleşecektir. Bu vesileyle hem değerli hocalarımıza hem de sevgili öğrencilerimize yaptıkları ve yapacakları her türlü katkı için şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Fakültemize yeni katılan öğrencilerimizi aramızda görmekten dolayı sevinçli ve gururluyuz
Bu yıl Veteriner Hekimliği Öğretiminin 182. Yıl Dönümü ’nü kutladıklarını ifade eden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, “Mesleğimiz tek sağlık konsepti içerisinde hayvan sağlığı, insan sağlığı, toplum sağlığı ve gıda güvenliğini bir bütün olarak ele almaktadır. Yeni binamızda mesleğimize emek veren her birimize sağlıklı ve başarılı nice nice yıllara erişmeyi ve hizmet etmeyi dilerim. Fakültemize yeni katılan öğrencilerimizi aramızda görmekten dolayı sevinçli ve gururluyuz.” dedi.
Son 3 yılda yıllık 30 bin üzerinde hasta tedavi ettik
Fakültelerinin 5 bölüm ve 23 anabilim dalından oluştuğunu belirten Tütüncü, “Fakültemizde yürütülen Ulusal ve Uluslararası bilimsel araştırma çalışmaları oranı mevcut Veteriner Fakülteleri ve Üniversitemiz ortalamalarının üzerinde yer almaktadır. Hayvan hastanemiz 2010 yılında açıldı ve 2018 yılından itibaren 7/24 hizmet başladı. Son 3 yılda yıllık 30 bin üzerinde hasta tedavi edildi. Bölgenin tek ve modern Hayvan hastanemizde hayatı paylaştığımız canlara hizmetin yarında öğrencilerimizin klinik uygulamalara ve gece nöbetlerine eşlik etmeleri mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.
Veteriner Fakültesi’nin eğitim-öğretim faaliyetleri göz önüne alındığında akademik kadrosu, gelişmiş laboratuvarları ve eğitim kalitesi ile başarılı fakültelerden biri olduğuna dikkat çeken Tütüncü konuşmasını şöyle devam etti; “Başlıca hedefimiz, dün olduğu gibi bugünde "Nitelikli, deneyimli ve donanımlı Veteriner Hekimler yetiştirmektir. Yeni Fakülte binamız ile eğitim, araştırma ve hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz Fakültemiz 2020 yılında VEDEK tarafından 5 yıllık ulusal "Akredite Fakülte" onayı aldı. Önümüzdeki yıllarda ulusal akreditasyon yanı sıra uluslararası akreditasyon sürecini ve araştırma uygulama çiftliği projemizi tamamlayacağımıza inancımız tamdır. Nitekim mevcut köklü Veteriner Fakülteleri arasında son 3 yılda 4 sırada tercih edilmemizi bu çabalarımızın bir ödülü olarak görmekteyiz.”
Veteriner hekimler olarak ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur
Öğrencileri ailelerin emaneti olarak gördüklerini söyleyen Tütüncü, “Bizlere emek veren ve yetiştiren hocalarımız gibi bizlerde mesleğin temsilcileri olarak sizleri yetiştirmek için azami çaba sarf edeceğiz ve her zaman danışman hocalarınızla yanınızda olacağız. Ailemize vefa, mesleğimize vefa, milletimize vefa ve ülkemize vefa bu çabamızı zorunlu ve değerli kılmaktadır. Beyaz önlük, hekimlik mesleğinin değerlerini temsil ediyor. Hayatınız boyunca çalışkan, dürüst, vatanını seven, vazife şuuruna, ahlaki ve milli değerlere sahip, insana değer veren, adaletli ve vicdanlı Veteriner hekimler olarak ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur. Bu değerlerin bilinciyle beyaz önlüğünüze sahip çıkmanızı diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
OMÜ Veteriner Fakültesi, Türkiye’nin en iyi Veteriner Fakültelerinden biridir
Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Pilan, “Veteriner hekimlik, belki isteyerek belki istemeden tercih ettiğiniz bir meslek olabilir. Ancak içine girdiğinizde ne kadar büyük ve önemli bir mesleğin parçası olduğunuzu göreceksiniz. Önünüzde çok güzel günler var. Öncelikle öğrenciliğin tadını çıkarın, çünkü bu dönem bir gün sona erecek. Bittiğinde kıymetini daha iyi anlayacaksınız. Ama lütfen, şu an öğrenciliği dolu dolu yaşayın ve bu dönemin gerekliliklerini yerine getirin. Not almayı bir şekilde başarabilirsiniz, bir şekilde mezun da olabilirsiniz. Ancak şu anda bulunduğunuz OMÜ Veteriner Fakültesi, gururla söyleyebilirim ki Türkiye’nin en iyi Veteriner Fakültelerinden biridir. Bu başarı kolay elde edilmedi. Sizler de belli bir başarıyı yakaladığınız için buradasınız. Bu üniversitedeki imkânlardan sonuna kadar faydalanın. Hepinize veteriner hekimlik mesleğine hoş geldiniz diyorum ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten tarafından katkılarından dolayı Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Pilan’a fidan sertifikası takdiminde bulundu.
Daha sonrasında program, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin gelenekselleşen ‘Beyaz Önlük Takdim Töreni’ ile önlüklerini giymesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.