(YANG) PROJESİ'NİN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİDİ

Atakum Grand Amisos Otel'de Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından düzenlenen, 'Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi'nin toplantısı düzenlendi

Atakum Grand Amisos Otel’de Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından düzenlenen, ‘Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi’nin toplantısı düzenlendi.
‘Yatırımın Arayüzü Gençler Projesi’nin toplantısına Vali İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Hasan ÖZTÜRK, Recep Yüksel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SAMTAB ve İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Hayri Şen, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Konaklama sektöründen gelen talepler doğrultusunda turizm sektörünün eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması ile genç işsizlerin istihdamının arttırılması amaçlı, Samsun’da başlatılan, ‘Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi'nin toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından ‘Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi’nde görevli Özlem Yamanoğlu proje hakkında bir sunum gerçekleştirerek, toplam tutarı 400 bin avro olan projede  bu güne kadar 140 gence eğitim verildiğini kaydetti.
SADECE TURİZM SEKTÖRÜNDE YAPABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ
Sunumun ardından Karadeniz Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Murat Toktaş yaptığı konuşmasında, "Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmiş yıllarda Samsun için 1 milyar ihracat hedefi koymuştu. Biz 1 milyar ihracat hedefini sadece turizm sektöründe yapabileceğimizi düşünüyoruz. Son yıllarda başkanımızın önderliğinde turizm şehri çalışmalarında yapılan altyapı hizmetleri, var olan yerlerin iyileştirilmesi ve yurt içinde, yurt dışında kendimizi tanıtmamız adına yapılan faaliyetlerle, bizim bu hedefi turizm sektörü olarak tek başımıza ulaşabileceğimize inanıyoruz" dedi.
SAMSUN'DAN BİR SANTİM BİLE İLERİ BİR YERLERİ YOK
“Sevgili gençler hangi işi yaparsanız yapın gönülden, kalpten aklınızı, ruhunuzu vererek yapmadığımız takdirde başarı yakalamanız söz konusu bile olamaz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye'nin turizm bölgelerindeki şehirlere baktığımızda, hiçbirisinin Samsun'a kıyasla, yaşam standardı,  Samsun'un coğrafi veya doğal güzellikleriyle mukayese ettiğinizde Samsun'dan bir santim bile ileri bir yerleri yok. Son yıllarda şehrimizin çevresini güzelleştirecek dokunuşlarla, sonraki estetik güzelliklerle, şehrimizi hiçbir şehirden geri bırakmadık. Bizim şimdi bu ürünü iyi anlatmamız gerekiyor. Samsun'u iyi anlatacak kampanyalar ve etkinlikler yapmamız gerekmektedir” diye konuştu.
ÇÜNKÜ BACASIZ FABRİKA DİYE TABİR EDİLİYOR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin gündeminin bu kadar iyimser olmadığı bir dönemde, turizm konuşmamız bence Samsun’a yakışır bir şeydir. Bundan dolayı ilgili arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Turizm konusu tüm olumsuzluklara rağmen üzerinde durmamız gereken, mücadelesini vermemiz gereken bir alandır. Turizm konusunu olabildiğince bir an önce tabana yaymamız gerekiyor. Biz ara eleman veya iş gücünü eğitirken yaptığımız faaliyetleri biraz daha dışa taşıyarak, sokakta gezen insanların, esnafın, caddelerde alışveriş yapan insanların da turizm konusuna aşina olmasını da sağlamamız gerekiyor. Ben Samsun’da kendimce dört veya beş konuyu öne çıkardım. Bunların bir tanesi de turizmdir. Çünkü bacasız fabrika diye tabir ediliyor. Olabildiğince bizim turizm konusunda daha fazla enerji sarf etmemiz gerekiyor. Turizm hedefleri konusunda da ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Çünkü Samsun’da ciddi anlamda tanıtım faaliyetini sürdüremiyoruz. Bunu değiştirmemiz gerekmektedir. Gençlik ve Spor Bakanımızın katkılarıyla 2017 Temmuz ayında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları gerçekleştireceğiz. Bazı olumsuzluklarla İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına gelecek insanların buraya gelmemesiyle ilgili özel çaba sarf ediliyor. Bu noktada biz mutlak suretle gayret sarf edeceğiz. Gelmesi gereken grupların gelmemesiyle ilgili yapılan faaliyetleri tersine çevireceğimiz bir çaba sarf edeceğiz. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 6000 civarında bir katılım bekleniyordu. Bu rakam netleşti şu an için 4200 sporcuyu şehrimizde ağırlayacağız" dedi.
BOŞ VAKİT GEÇİRECEĞİMİZE RUSÇA DİL KURSLARI AÇALIM
Her şeye rağmen yarın olası bir olumsuzluğu şehrimiz yaşamasın diye emin olun üzerine gereğinden fazla titriyoruz ifadesini kullan Vali Şahin," Allah çalışana verir, bu çabamız yeterli olursa biz Samsun’u sağlıklı bir şekilde geleceğe taşırız. İnsanlar internetin arama motoruna girdiğinde, Samsun'un turizmi olarak yazdığında karşısına daha çok görsel çıkması için bizim internete çokça materyal atmamız gerekiyor. Bizim sanal ortama çokça fotoğraf atmamız gerekiyor ki, insanlar görsünler, tanısınlar. Biz Türkiye'deki şehirlerle yarışmak değil, tam tersine dünyadaki şehirler için de bunları yapmamız gerekiyor. Karşı sınırımızda 350 milyon insan Rusça konuşuyor. Bu dil konusunu ihmal ediyoruz. Boş vakit geçireceğimize Rusça dil kursları açalım. Gerekirse Rusya’dan yabancı dil hocalar getirelim. Varsa elimizdeki hocalardan faydalanalım. Benim özellikle üzerinde durduğum diğer bir konu da Kuş Cennetimizdir. Buraları iyi bir şekilde muhafaza etmemiz gerekiyor. Elbirliğiyle buralara sahip çıkacağız. Bu en önemli miras, gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız en önemli değer. Bu en önemli coğrafi bölgedir. Bu gün biraraya gelmemize vesile olan bu projeye katkısı olan, destek veren, gönül veren tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net