Yaşlılarımız, geleceğimize ışık tutan bilgi hazinesidir

Yaşlıların milletin belleği olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Dün ve bugün arasında köprü vazifesi gören yaşlılarımız, geçmişte elde ettikleri tecrübelerle, bilgi ve birikimlerle

Yaşlıların milletin belleği olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Dün ve bugün arasında köprü vazifesi gören yaşlılarımız, geçmişte elde ettikleri tecrübelerle, bilgi ve birikimlerle geleceğimize ışık tutan meşaleler gibidir” dedi.

Her insanın beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok,  Belediye olarak herkese bu anlayışla bakıyor, yediden yetmişe tüm vatandaşların refah ve huzurunu temin etmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

“TOPLUMU TECRÜBELERİYLE AYDINLATIR”

Toplumun ulu çınarı olan yaşlıların tecrübe ve birikimlerinin geleceğe ışık tutuğunu belirten Tok, “Bu kapsamda, ömürlerinin en verimli, en üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren emektar vatandaşlarımıza, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri güvenli bir ortamı hazırlamayı hem sosyal devlet anlayışımızın gereği hem de insani bir görev olarak addediyoruz” dedi 

“VARLIKLARI GELECEĞİMİZİ MUHAFAZA EDER ”

Yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi, onlara hizmet etmeyi, onlarla dayanışma içinde olmayı erdem sayan bir geleneğin mensubuyuz.” diyen Başkan Tok, “ Tüm hayatını, bütün emeğini ailesine, milletine, ülkesine adamış yaşlılarımıza hizmet götürmek, onları memnun etmek, hepimiz için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir insanlık görevidir. Bu geleneğin, bu kültürün, bu anlayışın sürdürülmesi, hem aile bağlarımızın, hem toplumsal dokumuzun, hem de geleceğimizin muhafazası bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesiz genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Bu bakımdan, genç nesillerimizden, sadece yılın belli günlerinde değil, yılın tamamında yaşlılarımıza hürmet göstermelerini, onlardan ilgiyi esirgememelerini özellikle rica ediyorum. Bu düşüncelerle Yaşlılar Haftası’nı kutluyor; bütün yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.