YATIRIMCILAR BAŞ TACIMIZ

4 yıldızlı otelin açılış töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; 'Bugüne kadar teşvik ettiğimiz bütün yatırımcılara, Samsun'a yatırım yapmak üzere şehrimizde çaba içeri

4 yıldızlı otelin açılış töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “Bugüne kadar teşvik ettiğimiz bütün yatırımcılara, Samsun'a yatırım yapmak üzere şehrimizde çaba içerisinde olan girişimcilere elimizden gelen her türlü katkıyı vermek için çaba gösterdik” dedi.
Tekkeköy ilçesinde yapımı tamamlanan 4 yıldızlı Park İnn oteli yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Yılmaz, Samsun’da gerek havaalanı, gerek organize sanayi bölgeleri gerek se konaklama tesisleri konusunda önemli hamlelerin yapıldığını söyleyerek, “Bu hamlelerden en önemlilerinden birisi Organize Sanayi bölgesiydi. Bu şehir sadece Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmakla kalmadı büyük bir Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'ni yapmaya da teşebbüs etti ve bunu da gerçekleştiriyor. Samsun lojistik merkezi olmaya aday bir şehirdi ve hala da öyle.  Çünkü Samsun iç Anadolu'dan Karadeniz'e uzanan önemli bir koridorun sahil yoluyla buluşan bir düğüm noktası. Dolayısıyla Samsun'un bulunduğu konum ve hemen önündeki Organize Sanayi Bölgesi ve Limanı büyük bir avantaj.  Geçtiğimiz beş sene içerisinde konaklama ile ilgili sorunumuz yüzde seksen oranında çözüldü. Bugün açılışını yaptığımız bu otelin başarısını da kendi başarımız olarak görüyor ve arkasında duruyoruz. Bugüne kadar teşvik ettiğimiz bütün yatırımcılara, Samsun'a yatırım yapmak üzere şehrimizde çaba içerisinde olan girişimcilere elimizden gelen her türlü katkıyı vermek için çaba gösterdik. Yatırımcılar baş tacımız” dedi.
Samsun ve Krasnodar şehirleri arasında başlayan uçak seferlerinin geçmişi ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, Rus uçağının düşürülmesinden sonra gerilen ilişkilerin birçok emeği ziyan ettiğini ifade ederek; “Biz ilerleyen zamanlarda onlar bizi çok iyi tanıdıkları için ve biz de onları çok sevdiğimiz için dost elini hiç çekmedik. Orada kurduğumuz dostlukları taze tutabilmek için sürekli gittik geldik. Bu süreçte katkılarını bizden esirgemeyen, bu ilişkileri taze tutmak için ve kuvvetlendirmek için katkı verenlere teşekkür ediyorum. Sonunda da başardık ve haftada 1 gün uçuş başladı. Haftada 2 gün olmamasının sebebi bizim havaalanımız önümüzdeki günlerde 2 ay kapanacak. Bir pist düzenlemesi olacak. Bu nedenle uzun vadeli bir rezervasyon yapılamıyor. O bakımdan bu sorun çözülene kadar biz haftada bir gün uçalım, ondan sonra bu sezon bu sorun çözüldükten sonra önümüzü görelim, bu tarifeli uçuş gün sayısını da sonrasında artıralım ama bu arada imkan olursa da charter uçuşları ile bunun takviye edelim diye düşündük. Yeni otelimiz şehrimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun. Allah'ım hayırlı ve uğurlu etsin” diye konuştu.
ARINÇ’TAN BAŞKAN YILMAZ’A ÖVGÜ
Açılış için davetli olarak Samsun’a gelen Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkan Bülent Arınç da yaptığı konuşmada Başkan Yılmaz’ı överek, “20 yıla yaklaşan Belediye Başkanlığı döneminde isminden her zaman saygınlıkla bahsedilen itibarlı bir insandır. Bütün mesaisini Samsun'a hasleden değerli bir arkadaşımızdır. Tarihi Kentler Birliği içerisinde yaptığı faydalı çalışmaları yakından biliyorum. Gerçekten Yusuf Ziya Bey bu işin aşığıdır. Bugüne kadar da hakkında hiçbir dedikoduya hiçbir şaibeye yer vermemiş pırıl pırıl bir insandır. Çalışır,  gayret eder, başarır ve Samsun’un kalkınması için de büyük hayalleri büyük rüyaları olan bir insandır” şeklinde konuştu.
şokhaber.net