YAVUZ BAHADIROĞLU BİLİNMEYENLERİ ANLATTI…

KONFERANSA YOĞUN İLGİ… YAVUZ BAHADIROĞLU BİLİNMEYENLERİ ANLATTI… Ordu Büyükşehir Belediyesi kültürel etkinliklere ara vermeden devam ediyor

KONFERANSA YOĞUN İLGİ…

YAVUZ BAHADIROĞLU BİLİNMEYENLERİ ANLATTI…

Ordu Büyükşehir Belediyesi kültürel etkinliklere ara vermeden devam ediyor.

Sağlık programlarından tiyatroya kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen etkinlikleri vatandaşlar büyük bir ilgiyle takip ediyor. Programlar kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Ordu’nun dün akşam ki konuğu ise Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu.

Gün içerisinde bir lisede öğrencilerle yaptığı tarih sohbetinin ardından Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, Altınordu ilçesinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Altınordu ilçesi Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ordulularla bir araya gelen Bahadıroğlu tarih sohbetleri konferansında, “Kayıtdışı Tarih’i anlattı.

SALON DOLDU TAŞTI…

Tarihçi-Yazar Bahadıroğlu’nun konuk olarak katıldığı konferansta salonun tamamen dolu olması ve konferansa gelen misafirlerin birçoğunun da ayakta takip etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Konferansı, Ordu İli Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yılmaz ve Bülent Civelek, Ordu Barosu eski Başkanı Oktay Çanak, Büyükşehir Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli takip etti.

OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE BİLİNMEYENLER…

Yavuz Bahadıroğlu sunumunda, konu başlıkları olarak Osmanlı Devleti ve Padişahlarını, Birinci Dünya Savaşı'nın neden çıktığını, sonuçlarının ne olduğunu ve bugünü nasıl etkilediğini, Paris’te neler yaşandığını, Tarihte Kadınların yeri ve önemini ve Osmanlı Türkçesinin ne anlama geldiğini açıkladı. İngiltere’nin projesine ve tarihte yanlış olarak bilinen konulara da yer veren Bahadıroğlu, yoğun bir kalabalığa hitap eden konuşmasında anlattıklarıyla salonu dolduran davetlilerde unutulmayacak bir etki bıraktı.

Konferans, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Yavuz Bahadıroğlu’na çiçek takdim etmesinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun kısa konuşması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Yavuz BAHADIROĞLU,

1971’de İstanbul’da gazeteciliğe başladı. Yeni Aysa-Yeni Nesil Gazetesi’nde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğin muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikâyesi yayınlandı. Aynı dönemde Yeni Asya – Yeni Nesil Gazetesi’nde Yavuz BAHADIROĞLU, Şeref BAYSAL ve Veysel AKPINAR isimleriyle köşe yazıları yazdı.