YAZICIOĞLU VE ÇANAKKLE ŞEHİTLERİ'Nİ ANMA ETKİNLİKLERİ

Milletimizdeki ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100

Milletimizdeki ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü gururla kutlarken, bizlere bu gururu yaşatan 250 bin şehidimizi ve şanlı ecdadımızı da minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.

Aziz Milletimiz, varlığını ve bağımsızlığını korumak için tarihin bazı dönemlerinde büyük mücadeleler vermek zorunda kalmıştır. 18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımızı `Çanakkale Geçilmez!’ diyerek bozguna uğratarak yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir.

Çanakkale destanı, her fırsatta dile getirdiğimiz `Türk ezansız olmaz, Türk bayraksız olmaz, Türk vatansız olmaz, Türk hürriyetsiz olmaz’ sözünün tarihimizdeki en büyük örneklerinden birisidir.

Bu büyük ve anlamlı zaferin yıldönümü vesilesiyle, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerimizi milletimizin bekasından, müreffeh yarınlarından başka bir hayali olmayan ebedi Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına düzenlediğimiz programlarla birleştirerek “Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma Etkinlikleri” adıyla düzenliyoruz. Etkinliklerimiz 18 Mart günü Şehitliğe yaptığımız ziyaretle başlamış olup her yıl olduğu gibi bu yıl da 12 gün boyunca çeşitli etkinliklerle hem Çanakkale ruhu genç nesillere aktarılmaya çalışacak hem de gençlere Muhsin Yazıcıoğlu rol model olarak anlatılacaktır.

Etkinlikler kapsamında Cuma günü saat:19.00’da Samsun Öğretmenevinde Prof. Dr. Fahri Sakal’ın konuşmacı olarak katılacağı “100.yılında Çanakkale Destanı” konulu konferans düzenlenecektir. 21 Mart -22 Mart tarihlerinde Gazi Caddesi Gazi Müzesi karşısında Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu konulu fotoğraf sergisi açılacaktır.

Yine 25 Mart Çarşamba günü Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunduğu Ankara Tacettin Dergâhındaki programa iştirak edilecek olup, 27 Mart Cuma günü Ulugazi Camii’nde düzenlenecek Mevlit ile şehitlerimiz yâd edilecektir. Aynı gün saat:19.00’da Alperen Eğitim ve Kültür Merkezi’nde “Muhsin Yazıcıoğlu ve Gençlik” konulu konferans düzenlenecektir.

Bütün vatandaşlarımızı ücretsiz olan etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.

Neresinde Bir Türk Varsa Yeryüzü Küresinin...
Sınırı Ordan Başlar Bozkurt Mefkûresinin...
Yürü Sensin Umudu Bütün Esir İllerin...
Yürü Nutku Tutulsun Emperyalist Dillerin...