YEDİ TOYDA TÜRKÜM ÇALINIR MÜZİK FESTİVALİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle 15-21 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan Gençlik Haftası etkinlikleri ve Mayıs ayı boyunca devam edecek olan 19 Mayıs Atatürk'ü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle 15-21 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan Gençlik Haftası etkinlikleri ve Mayıs ayı boyunca devam edecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı organizasyonları başladı.
YEDİ TOYDA TÜRKÜM ÇALINIR'
Türkiye’mizin yedi bölgesinden, yedi güzel sanatlar lisesinin katılım göstererek, üç gün boyunca 81 ilimizin türkülerinden oluşan konserler vereceği “Yedi Toyda Türküm Çalınır”  müzik festivalinin açılışı mehteran takımı eşliğinde, Çiftlik Caddesi’nde yapılan kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi.
ÜÇ GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ
Yedi bölgeden ilimize gelerek yöresel ezgiler sunacak olan öğrenciler, mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından, Bulvar AVM önünde festival açılışını gerçekleştirdiler. Festival, 8-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında, saat 19:00’ da Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde, üç gün boyunca düzenlenen konserlerle devam etti.
İL DİŞİNDAN GELEN OKULLAR
Festivalde Yer Alan Okullar: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi, Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi, Manisa Güzel Sanatlar Lisesi, Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve ilimizi temsil eden Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi yerini aldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net