Yeni sezona merhaba dedik...

LİG BAŞLARKEN Yeni sezona merhaba dedik

LİG BAŞLARKEN

Yeni sezona merhaba dedik. Bir sürü olumsuzluk ile birlikte merhaba dedik. Takımımızın transfer yasağı var. Sponsor bulunamadı. Türkiye 1.Lig futbol yayın hakları bir yayıncı kuruluşa verilmiş değil. Ligin adı bile sponsorsuz kullanılıyor. Samsunspor zor bir sezona merhaba dedi. Seyircisiyle, yeni ve genç yerli futbolcularıyla, ümitleriyle, beklentileriyle ve hepsinden önemlisi potansiyeline ve geçmişine olan inancıyla sahaya çıktı.
Evet, sahada oynayan takımın yarısı bu şehrin çocuklarıydı. Gençleri sabırla beklemek lazım. Hızlı gelişim kaydetmelerine inanmak lazım. Nihayetinde sahadaki Samsunspor bu görüntüdeydi. Oyuncu değişikliklerinde bile gençler yer değiştirdi. Takımımızda görünen en önemli yetersizlik üçüncü bölge gibi duruyor. Defans temkinli ve dikkatli oynamaya çalıştı. İki kanat bekimiz süratli ve hücumu destekler niyette oynadılar. Ramazan ve Canberk benzerlikleriyle dikkat çekti. Orta sahada hatasız oynamaya ve güven oluşturmaya çalışan bir Distel Zola vardı. Ağır oyununa rağmen topu hızlı servis ederek hem defansif hem de ofansif kanaatlerimize ümit verdi. Orta sahanın diğer futbolcular da bildiğimiz niyette ve nitelikte oynamaya çalıştılar. Ancak tamamen gençlerden kurulu hücum hattımızda sıkıntılar maç boyunca devam etti. Burhan ve Alperen’e Murat’ta ayak uydurunca top kontrolü yapamayan, derinlemesine koşularla birbirlerini hareketlendiremeyen, sıfıra inen toplarda kale paraleli ve ceza sahasında üçgen kurup pozisyon alamayan, rakip arkasından öne atılım gösteremeyen, kaleye yüzünü dönemeyen bir hücum hattımız vardı. Her şeye rağmen top üçüncü bölgeye taşınabildi. Kenarlardan Canberk ve Ramazan’a Burhan ve Murat katkı vermeye çalıştılar. Mehmet Çakır doksan dakika içinde çok çalıştı. Duran topları kullandı, hatta klasik göllerinden birini de attı. Güzel golümüzü de yine hücum hattımız ofsayt ile engellemiş oldu. Gol sıkıntımız devam edecek gibi. Hücum hattımızın daha hareketli ve pozisyon zorlamacı davranması gerekiyor.
Adana Demirspor’a gelince; Pote ile hücum düşünceleri gerçekleşemedi. İkinci yarıda baskı kurduğumuz duran top sonrası maçtaki tek hatasını yapan Ramazan’ın verdiği kontratak dışında aksiyonları olamadı. Genç futbolcuları oyunu aşırı durdurarak futbol oynanmasını ve seyrini engellediler. Hocalarının bu konudaki özrü ilginç, ancak futbola saygı öncelikli olmalı. Futbol önceliği ve futbola saygı konusunda seyircimiz Adana Demir Spor futbol takımına ve antrenörlerine gerekli dersi de sahada vermiş oldular.
Sonuç olarak lig için bir hedef ortaya koymak için bence erken. Bekleyip görmek lazım. Sabretmek lazım. Teknik ekibe ve futbolculara güvenmek lazım. İyi yönetilen bir kulüp ve takım olmak için sabrımız oldukça zorlandı ama gençler için biraz daha sabırlı olmak lazım.