YENİ VALİ PELİN KÖSEOĞLU

Vali İbrahim Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Samsun İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu'na makamını devretti

Vali İbrahim Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Samsun İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu’na makamını devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Vali İbrahim Şahin'i ziyaret eden Samsun İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri Valilik Makamına gelişlerinde valimize Şahin’e çiçek takdim ettiler.

[gallery ids="25880"]

Daha sonra temsili vali olarak makam koltuğuna oturan İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu yaptığı konuşmasında, ”Öncelikle bu önemli günde bana makamını devrettiği için Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan sorunların çözümünde bizlere çok önemli görevler düşüyor. Samsun ilimiz bölgemizin en güzel illerinden bir tanesi. Bizim ilimizi ekonomik, sosyal ve eğitim anlamında ülkemizin en önde olan illeri seviyesine yükseltmemiz gerekiyor. Bu konuda bizde Valilik Makamı olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz.

[gallery ids="25881"]

İlimizde gördüğüm kadarı ile kütüphaneler ve çocuk parklarının sayısı yetersiz seviyede.  Ben ayrıca var olan çocuk parklarında geleneksel çocuk oyunlarımızın da oynanabileceği alanlar yapılarak kültürümüzün unutulmaması adına önemli bir adım atılacağını düşünüyorum.

Çocuklar bizim her şeyimiz, bizler onların güvenliğini çok önemsiyoruz. Samsun’da okul giriş ve çıkışlarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda İl Emniyet Müdürümüzden gerekli tedbirlerin alınması konusunu görüşelim.

Mehmetçik Ortaokulumuzu yeni yapılmış bir ortaokulumuz. Fakat bu okulumuzda öğrencilerimizin spor yapabilecekleri ve sosyal etkinliklerini sergileyecekleri bir salona ihtiyacı var. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşerek bu eksiklerin bir an önce giderilmesini istiyoruz dedi.

Vali İbrahim Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bu makamı sembolikte olsa devralmanız nedeni ile çok mutlu oldum. 23 Nisan, Atatürk’ün dünyada çocuklara armağan ettiği ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Yıllardan beri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelen öğrenciler Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Meclis Başkanımızı, Sayın Başbakanımızı, Sayın Milli Eğitim Bakanımızı ve TRT Genel Müdürünü ziyaret ediyorlar. Bu çocuklarımızda adeta bir çiçek bahçesi gibi gittikleri her yeri şenlendiriyorlar. TRT bu etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Çocuklarımızda  23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bazı makamların temsili sahipleri oluyorlar.

Bizler siz çocukların isteklerinin takipçisi olacağız. Atatürk’ün çocuklara emanet ettiği dünyada bir daha eşi olmayan bu bayram vesilesi ile bende bütün çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. Sizlere ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizi yetiştiren başta anne babalarınız olmak üzere öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Biz ilimizde eğitimi Türkiye standartlarının üzerine çıkarmak adına üç yıllık bir plan yaptık. Bu plan neticesinde ilimiz ülkemizdeki eğitim alanında gelişmiş ilk on il arasına girecektir. Bu proje dolayısı ile siz öğretmenlerimize ve öğrencilerimize büyük görevler düşüyor dedi.

Vali İbrahim Şahin konuşmalarının ardından konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

[gallery ids="25882,25883"]

Ziyarette ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım Mehmetçik Ortaokulu okul idarecileri ve öğretmenleri de hazır bulundu.