Yeni Yaşam Adaylarından Engellilere Ziyaret

Samsun HDP Milletvekili adayları Sayın Alp Altınörs, Sayın Makbule Efe Baysal, Sayın Sait Kocaman ve Sayın İlhan Cüre bugün İl Eş başkanları Elif İçigen ve Cevdet Bakın ile birlikte Engelli Dernekleri

Samsun HDP Milletvekili adayları Sayın Alp Altınörs, Sayın Makbule Efe Baysal, Sayın Sait Kocaman ve Sayın İlhan Cüre bugün İl Eş başkanları Elif İçigen ve Cevdet Bakın ile birlikte Engelli Derneklerini ziyaret etti.

Samsun HDP Milletvekili Adayları ve parti üyeleri  Engelliler Haftası kapsamında bu haftaki programını engelli derneklerine ve engelli yurttaşlara ayırdı. Önce Samsun Sakatlar Derneği’ni ziyaret eden yeni yaşam adayları ardından Altınokta Körler Derneğini ziyaret etti.

Sağlıklı insanlar için dahi yeterince zor bir ülkede yaşadığımızı ifade eden yeni yaşam adayları, engelli yurttaşlar için durumun çok daha vahim olduğunu belirtti. Meseleyi acıma duygusu üzerinden değil temel hak ve hürriyetler kapsamında değerlendirmek gerektiğini ifade eden HDP’liler,  Engelli yurttaşlara dönük projeler oluşturmak, temel gereksinimlerinden sosyal yaşamlarına her alanda fırsat eşitliğini sağlamak ve gereksinimlerin karşılanması için somut adımlar atılması gerektiğini belirtti. Engelli yurttaşların toplumsal ve kamusal alanda pozitif ayrımcılık ilkesine tabii tutulması gerektiğini hatırlatan milletvekili adayları; “Bu konu sadece bu hafta değil, her daim gündemimizde olan ve olması gereken bir konudur. Bizler Yeni Yaşam’da engelsiz bir dünya murat ediyoruz. Seçim beyannamemizde de zaten olabildiğince yer ayırmaya çalıştığımız bir alan engelli yurttaşların problemleri. Ama bu bizim dışardan müdahale ve “yaptırım” ile aşabileceğimiz bir konu değil. Engelli yurttaşların kendilerinin oluşturacağı meclisler ve o meclislerden çıkan taleplerdedir çözüm. Bunun içindir ki Engelleri Kaldırma Bakanlığı kurmak istiyoruz.” Şeklinde düşüncelerini ifade etti.