YERLİ TIBBİ CİHAZ SEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı, Vali İbrahim Şahin'in başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi

Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı, Vali İbrahim Şahin’in başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya ayrıca, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve MEDİKÜM yönetim kurulu üyeleri katıldı.
HATIRLARSANIZ ŞÖYLE BİR TABLO ÇİZMİŞTİK
Vali İbrahim Şahin, Medikal El Aletleri (MEDİKÜM) toplantısında yaptığı konuşmasında, “Yerli Tıbbi Cihaz sektörünün geliştirilmesi ile ilgili toplantı yapıyoruz. Biz mesaimizi biraz buna yoğunlaştıracağız. Türkiye hem ciddi anlamda, hem medikal sektör konusunda malzeme ithal eden bir ülke konumundadır. Biz bu anlamda mesafe alamıyoruz. Bu konuyla ilgili farkındalık oluşturuyoruz. Medikal Aletler Meslek Lisesiyle ilgili okul müdürümüzün atanması onayı geldi. Ben atamayı imzaladıktan sonra Meslek Lisesi Müdürümüz fiilen göreve başlamış olacaktır. Hatırlarsanız şöyle bir tablo çizmiştik. Endüstri Meslek Liselerimizde arkadaşlarımızın katkılarıyla müfredatı da oluştururken klasik bir meslek lisesi öğrencisinin alacağı dersler dışında bu alanla ilgili dersler ve pratik konular nelerse onlarla ilgili çalışmayı sektördeki arkadaşlarımız, Milli Eğitim, biz ve varsa başka katkısı olanlar bir şekilde katkı sağlayacaklardır. Çocuklarımız derslerini yaptıktan sonra arta kalan zamanlarını sanayiye gidip üreticilerin yanında geçirsin. Hatta onlara birer hesap numarası açalım ne kadarlık iş üretmişlerse paraları ona göre açılan hesaplara yatırılsın" dedi.
ESKİ DEMİRYOLLARININ C BİNASINI ALDIK
"Diğer taraftan, bazı parçaları öğretmenleriyle beraber okullarında üretsinler "diyen Vali Şahin, "Bizim temizlik ürünleri üreten bir meslek lisemiz var. Şimdi orada 42 farklı ürün üretilmektedir. Döner sermayesi var. Bir şekilde genel bütçeye katkı sağlayarak gelir elde etmektedirler. İhtiyaç olan belli bir standardı yakalamak kaydıyla kaç parça ürün üretilecekse bunları öğretmenleriyle beraber okul bünyesinde mi ürettirelim, yoksa sanayicilerin yanında mı üretmeyi öğrensinler. Bunu tartışmaya açmak istiyorum. Devlet Demir Yollarından müzeler konusunda da eski demiryollarının C binasını aldık. Müze yapılacak binanın ihalesi yapıldı. Projeleri çiziliyor. Orası aslında bir müze değil, bir üretim merkezi, bir showroom ve bir demo merkezi gibi olacaktır. Hatta konferansların, çalıştayların yapılabileceği bir mekân halini alacaktır. Bu müzenin daha iyi olmasıyla ilgili neler yapılacaksa bir gönüllü olarak işin içerisinde olmanızı, taşın altına elinizi koymanızı hasseden ısrarla öneriyorum. Ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Vali İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü personeli Dr. Ayça Esen, ‘Dünya Sağlık Müzeleri’ hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net