Yeşil Yol Projesi'nden vazgeçin

HDP'li Üstündağ,  AK Parti'nin talan politikalarına karşı Artvin halkının yanında olduklarını belirterek, 'Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin

HDP’li Üstündağ,  AK Parti’nin talan politikalarına karşı Artvin halkının yanında olduklarını belirterek, “Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin. Bugünden vazgeçin, bu projeyi atın ve bu yanlıştan dönün” çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün, AK Parti’nin sermaye çevrelerine peşkeş çektiği derelerin ve yayların talan edilmesine ilişkin Meclis’te basın açıklaması düzenledi.
Üstün, AK Parti’nin talan politikalarına karşı Artvin halkının yanında olduklarını belirterek, “Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin. Bugünden vazgeçin, bu projeyi atın ve bu yanlıştan dönün” çağrısında bulundu.
Üstün’ün açıklamasından satır başları şöyle;
“Hevsel Bahçeleri’ne sahip çıkan halkın, Hasankeyf için direnenlerin, Yeşilırmak’a sahip çıkanların, mücadelesidir. Sonda söyleyeceğimizi baştan söyleyelim, bu talana geçit vermeyeceğiz. Sahil Yolu Projesi’nin Karadeniz halkının denizle ilişkisini kesen bir projedir.
“Kendisini o hırçın denizle var eden halka denize ulaşmak için üstgeçitleri reva gören bir devlet var. Betonla kapladıkları kentler yetmezmiş gibi sahilleri de betonla doldurarak otobanlar icat eden bir devlet. Bu devlet halkın hizmetinde değil, sermayenin hizmetindedir.
“Yaylaların insanlardan koparılmak isteniyor. Bu yol Fırtına Vadisi’nde hayvancılık yapan ve doğa turizminden geçimini sağlayan halka bir faydası yok. Talanı yaratan şirket adına şirket gibi çabalayan devlete sesleniyoruz. Yeşil Yol adını verdiğiniz asfalt denizi, talan projesi hukuksuzdur. Bu yolu yapmak suçtur. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin. Bugünden vazgeçin, bu projeyi atın ve bu yanlıştan dönün.
“Asıl siz karşınızda bizi bulacaksınız. Bunu bir inat üzerinden söylemiyoruz. Ekolojik düşünüş olmazsa, doğayla böyle didişerek, ondan sermaye biriktirmeye devam edersek sadece yenileceğimiz, kaybedeceğimiz için. İnsanlık namına tüm canlılar adına karşınızdayız.
“Artvin’in tanıtım faaliyetlerinde, valiliğin Cengiz Holding’den 104.000 TL tutarında bağış aldığına dair belgeler var. Yeşil Artvin Derneği’nin basın açıklamasında ifade edilmiştir. Bu iddiaları soru önergesi olarak Meclis’e sunacak ve takipçisi olacağız.
“Yeşil Artvin Derneği’nin girişimleri ve uzun soluklu mücadelesiyle kat edilen bu mesafe, Türkiye halklarının ekoloji mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır.
“HDP olarak usanmadan ormanlarını kollayan Artvinlileri dayanışmayla selamlıyoruz. Zafer, itirazlarını direniş çadırlarında yükseltenlerin, bu çadırları şenlik alanına çevirenlerin, öfkelerini türkülerine katanların olacaktır.”