YETİMLERLE DOLU DOLU BİR GECE...

Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda Samsun İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen, 'Yetim Dayanışma Günleri' kap

Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda Samsun İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen, ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamındaki ‘Yetim Dayanışma’ programına katıldı.
Yetim Dayanışma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı’na işaret dili ile eşlik etti. Daha sonra yetim öğrencilerden Ahmet Duysak ve Arif Akkaşoğlu Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu.
Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Samsun İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Cerrahoğlu yaptığı konuşmasında, “Hepimizin bildiği gibi yaşadığımız dünya ve coğrafyada yaşanan doğal afetler, savaşlar, hastalıklar ve yoksulluklardan dolayı birçok çocuk yetim kalmaktadır. Bu çocukların birçoğu insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, madde bağımlılığı ve dilenci şebekeleri gibi birçok olumsuz tehditlerle karşılaşmaktadırlar. Bir insan, bir Müslüman olarak bu durum karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. İHH, şimdi iyilik yapmak için kanatlanmış bekleyen milyonlar için önemli bir fırsat sunuyor. Samsun İHH, olarak sürdürülen bu çalışmalara sizlerin destekleriniz ile sahip çıkmaya gayret ediyoruz” dedi.
Samsun İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Cerrahoğlu’nun yaptığı konuşmasının ardından Samsun İnsani Yardım Vakfı tarafından tespit edilen ve Yetim Sponsorluk Sistemi ile düzenli olarak desteklenen 300 yetim çocuk ve aileleriyle birlikte gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisinin ardından Karşıyaka Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Yasir Tiryaki ‘Ben nerden bilebilirdim ki’ adlı şiiri seslendirdi. Daha sonra yetim öğrenciler ‘Efendim’ adlı eseri seslendirdiler.
Vali İbrahim Şahin programda yaptığı konuşmasında, “Böyle bir organizasyonda gerçekten sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Samsun’da gerçekten yetimlerle ilgili olarak arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Belki yeterli görmeyebiliriz ama başka illerle kıyasladığımızda çok ciddi mesafeler alıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de en az 20 ayette yetimlerden bahsediliyor. Peygamber Efendimiz'in yetimlerden, öksüzlerden bahseden çokça Hadisi Şerifleri var.
Değerli Misafirler, Değerli Dostlar; Batı dünyasını zaman, zaman bazen eleştiriyoruz, yaptıkları bizi bir şekilde rahatsız ediyor. Ama bir taraftan da örnek alınması gereken bir takım hareketleri görüyoruz. İsmini burada vermeyi çok doğru bulmadığım bazı sanatçılar, artistler, ses sanatçıları dikkat ederseniz farklı renkte, farklı yaşta, farklı cinsiyetteki birden fazla çocukları evlat ediyor ve onlarla birlikte görüntülenmekten de rahatsızlık duymuyorlar. Biz başka bir çocuğun ailemize, bünyemize katışmasını bir türlü kabullenemiyoruz ve bu bize zor geliyor. Çocuğu evlat edindikten sonra bir sorun olursa diye bundan endişe duyuyoruz. Diğer taraftan gerçekten bu yavrularımız heder oluyor. Onun için mutlak suretle bu tarz organizasyonlarda çocuklarımıza belki yuvalarda, evlerde sahip çıkmamızın yoluna, yöntemine bakmamız gerekiyor.
İnsani Yardım Vakfı dünyanın dört bir yerine koşuyor. Gerçekten bizim milli bayrak taşıyıcımız gibi. İnanılmaz fedakârlıklar yapıyorlar. Yapılması gerekenleri birlikte yapalım, birlikte karar verip uygulamaya koyalım. Samsun ölçeğinde korkacak bir şey olmadığını Allah’ın izniyle söylüyorum, söylemek istiyorum. Çünkü arkadaşlarımızın dayanışması, hangi evde kaç yetimin olduğunun biliniyor olması bile çok önemli. Diğer taraftan kendi parçamız diye kabul ettiğimiz çocukların, kötü niyetli insanların eline düştüğünde bu insanların ellerinde bize karşı bir eğitimle büyüyüp yetiştiğinde gerçekten daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini söylememin bir fazlalık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu şehrin yöneticisi olarak yetimler ve öksüzlerle ilgili yapılacak bütün faaliyetlerde sizlerin yanınızda olacağımı bir taahhüt olarak söylüyorum. Ben emeği geçenleri ve katkısı olanları kutluyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Karşıyaka Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Yasir Tiryaki Vali İbrahim Şahin’in isteği üzerine ‘Sol Yanım Acıyor Annem’ adlı şiiri seslendirdi. Daha sonra ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesinde dereceye girenlere Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.
Programa ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, İHH yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
şokhaber.net