YILMAZ'DAN GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE ÇAĞRISI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra'da Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bafralı hemşerilerine görüntü kirliliği ile mücadele etme çağrısında bulu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra’da Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bafralı hemşerilerine görüntü kirliliği ile mücadele etme çağrısında bulundu.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Yılmaz Samsun’un 90’lı ve 2000’li yıllarına atıfta bulunarak, “2000’li yıllara gidelim. Herhalde o yıllarda Bafra’da yarı olimpik yüzme havuzundan bahsetseydik,  ya sen hesap bilmiyorsun, ya da hayal görüyorsun derlerdi. 1965 senesinde yapılan 1400 kişilik Samsun eski Yaşar Doğu spor salonu bize dünyanın en büyük salonu gibi geliyordu. Şimdi aşağı yukarı her ilçemizde o büyüklükte salonlar var. 2004 yılında AK Parti iktidarı başladı. AK Parti iktidarı ile birlikte, sağlıkta, eğitimde ve sporda inanılmaz bir yatırım hamlesi başladı. 2004 yılında salonumuz yeterli olmadığı için hiçbir spor organizasyonuna talip olamıyorduk Samsun’un merkezinde. Şu anda Tekkeköy’de 7500 kişilik, Atakum’da 2500 kişilik salon yapıldı. Şimdi spor salonlarının sayısını sayamıyorum. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Hükümetin bu hizmetleri yapmak için fedakârlıkta bulunduğunu kaydeden Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ama biz Belediye Başkanlarına da diyor ki, ‘sizde şu şehirleri güzelleştirin. Şu şehirleri Çarşamba Pazarı olmaktan çıkarın. Binaların cephe görüntülerini düzeltin. Kaçak yapılaşmayla mücadele edin. Hazine arazilerine gecekondu yapılmasını engelleyin.  Bunu neden anlatıyorum; devletimiz elini taşın altına koyuyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Siz de bize yardımcı olun. Çirkinlikler ve görsel bozukluklar bizleri mahcup ediyor. Biz biraz düzen, tertip ve estetik konusunda sınıfta kalıyoruz. Hep beraber bu duyarlılığı yükseltelim. Biz belediyeler olarak eksikliklerimiz varsa bizleri uyarın, daha güzel şeyler yapmaya çalışalım. Bafra’nın adına yakışır bir görünüme kavuşması için el birliği ile çalışalım. Topyekûn bir mücadele başlatın bu ilçenin daha estetik bir görünüme kavuşması için. Görsellikle ilgili, çirkinliklerin ortadan kaldırılması için bir kampanya başlatın. Bu mücadele uğrunda yapılacak olan her türlü atılım ve girişimlerin arkasında Büyükşehir Belediyesi olarak maddi, manevi durmaya söz veriyorum.”