Yusuf Ziya Yılmaz'ın kavgacı tutumu yüzünden halk tarafından sevilmiyor

21

21.Dönem Samsun Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, seçim gezileri kapsamında özel eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve hemşehri derneklerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Sivil toplum örgütleri ve derneklerin toplumda özel bir yeri olduğunu ifade eden Cengiz, “Her zaman vurguladığımız gibi bir ülkenin hür, modern, demokrat, çağdaş ve zengin olması ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının nicelik ve nitelikleri ile orantılıdır. Diğer bir deyimle bir toplum ne kadar iyi ise o kadar iyi organize olmuş demektir. Örgütlü ve organize toplumlarda demokrasi iyi işler. Sağlam oturur ve sekteye uğramaz, yol kazalarına rastlamaz. Örgütlü ve organize toplumlarda Sivil Toplum Kuruluşları yönetilenlerle yönetenler arasında köprü görevi görürler ve yönetenleri yönlendirmeye çalışırlar” dedi.

Samsun’da alınan kararların ben yaptım oldu anlayışıyla alındığında altını çizen Tarık Cengiz, “Hangi sivil toplum örgütüne, meslek odalarına, derneklere alınan kararlar sorulmuş, danışılmış, yol haritası çizilmiştir. Siz her şeyin en iyisini ve en doğrusunu bilemezsiniz. Alınacak olan kararlar ilgili paydaşlarca ortak alınmalıdır. Her türlü yatırım ve hizmet ilgili odalara danışılmadan asla dayatmacı tutum ile sunulmamalıdır. Bizler egoist ve ben yaptımcı değiliz. Halk için halka hizmet etmeyi amaçladıysak kimseyi görmezden gelemeyiz” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın kavgacı tutumu yüzünden halk tarafından tepki çektiğini ve sevilmediğini ifade eden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, “Eğer ilçelerden üç araçla geliyorsanız, Saathane’deki işyerleriniz yıkılıyorsa, dayatma usulüyle hafif raylı sisteme bindirilmek zorunda kalıyorsanız, dolmuşçu esnafının ekmeğiyle oynayıp da yüzünüz kızarmıyorsa ve hala aynı yanlışlara devam ediyorsanız bu bile sizin kendinizden başka kimseyi tanımadığınızın açıkça ispatıdır. Böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı yeniden aday göstermek bu millettin aklıyla alay etmektir. Artık 31 Mart sabahı kötü günler geride kalacaktır” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz'ın oyunun büyük ölçüde düştüğünü ve bu yüzden de insanları tehdit etmeye başladığını belirten Cengiz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Son yapılan anketle aramızdaki puan farkının 2'ye düştüğünü gösteriyor. Bu benim öne geçeceğimin resmen ilanıdır. Çünkü insanlar korku içinde. Tehditler yüzünden gerçeği söyleyemiyor. Buna rağmen puan farkının 2'ye kadar düşmesi güzel günlerin geleceğinin müjdesidir." dedi.