YÜZ ELLİ YIL GERİ GİDERİZ…

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Eğitim Ve Bilim Emekçileri Sendikası ( Eğitim-Sen ) Samsun Şubesi'nin, 10.Olağan Kongresi'ne katıldı. Atakum Türkiş Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kongrede bir konuşma yapan Tufan Akcagöz, "Eğitim emekçilerinin verdiği onurlu mücadeleyi saygıyla selamlıyorum. Dünden bugüne neler yaşandı, neler yaşadık. Yıllar yılı belki kendi içimizde kavgalar verdik. Bu kavgaların çoğu anlamsız kavgalardı. Onlar hiç kavga etmediler, çünkü bugünü, yani bugünkü karanlık süreci tasarlıyorlardı. Şimdi, hepimiz millet olarak büyük bir dönüm noktasındayız. Bu bir memleket sorunu. Bu bir gelecek sorunu. Bu nedenle hepimize önemli görevler düşüyor. Bu Anayasa değişikliğinin ülkeyi nasıl bir karanlığa sürükleyeceğini en iyi sizler, yani bilimsel laik eğitime inanmış öğretmenler anlatabilirsiniz. Ülkeyi yöneten insanları yetiştirenler de sizlersiniz. Bu Anayasa değişikliğinin milletin aleyhine olduğunu en iyi siz anlatırsınız. Bunu başarabilecek gücünüz var, gücümüz var. Referandum sonucu ile ilgili hiç endişe taşımıyorum. Tüm veriler de bunu gösteriyor ama bu bizi rehavete itmemeli. Hepimiz, ayrı ayrı çok çalışmak zorundayız" dedi.
Dünyanın birçok yerinde totaliter rejim deneyimi yaşandığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı, Almanya'da, Hitler döneminin mezalimini yaşamış bir okul Müdürü'nün, her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere bir mektup gönderdiğini söyleyerek, " Toplama kampından sağ kurtulan bir öğretmenim. Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü.
İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar. Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum. Sizlerden isteğim şudur: Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.' diye seslendiğini hatırlattı. Bu nedenle her güç zehirlenmesi yaşayan siyasi iktidarın, önce eğitim sistemi ile uğraştığını belirten Tufan Akcagöz, "Eğitim sistemi ile oynaya oynaya bu hale getirdiler. Amaç, hafızalardan, Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık eğitim hamlelerini silmek. Bunu başaramayacaklar. Biz, ilerleyen zamanlarda haklı çıktık deyip avunmak istemiyoruz. Kaybetmememiz gereken bir Cumhuriyet ve demokrasi var. Parlamenter demokrasi, bizim korumamız gereken bir kurum. Aksi, felaket olacaktır. Tüm gücü tek bir kişiye verdiniz mi, demokrasi filmi biter. En az 150 sene geri gideriz. Anayasa değişikliği gerçekleşirse, daha büyük ülke olacağız diyorlar. Buna kendileri de inanmıyor. Çünkü koca bir yalan. Neymiş, 18 yaşındaki gençlere milletvekilliği vereceklermiş. Likit yumurta fabrikası kurdurdukları çocuklarının, pırlanta ticareti yapan çocuklarının geleceğini hazırlıyorlar. Bunları görmemek için kör olmak gerek. Öğretmenleri seviyoruz. Devlet de seviyoruz diyor ama sevgisini meydanlarda, alanlarda eğitim emekçilerine orantısız güç kullanarak gösteriyor. Hem, ben her öğretmeni sevmiyorum. Sevmek zorunda da değilim. Hitler'in ruhuna helva yapıp dağıtan sendika mensubu öğretmeni neden seveyim? Ancak yinelemek istiyorum ki, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim sistemi için mücadele eden eğitimciler eliyle bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız" diye konuştu.
Tufan Akcagöz, Eğitim-Sen Samsun Şubesi'nin 10.Olağan Kongresi'nin ülkenin geleceği için de hayırlı olmasını diledi.
şokhaber.net