Zabıta Artık Esnafla İç içe Olacak.

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Zabıta Müdürü Hasan Maden ve Ruhsat Müdürü Atilla Güneşdoğdu yönetiminde yeni bir döneme girerken, esnafla belediye arasında köprü olmak için başlattıkl




Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Zabıta Müdürü Hasan Maden ve Ruhsat Müdürü Atilla Güneşdoğdu yönetiminde yeni bir döneme girerken, esnafla belediye arasında köprü olmak için başlattıkları çalışmayı anlatmak amacıyla Atakum merkezden başlayarak, Taflan'a kadar bütün esnafları ziyaret ettiler.


Yaptıkları esnaf ziyaretinde girdikleri mekânlarda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın selamlarını ileten, sonrasında bir şikâyetleri olup olmadığını soran zabıta ekipleri,  daha sonra bulunulan mahalle, cadde ve sokaklardaki sorunları varsa bunlar hakkında bilgi alarak ilgili makamlara iletmek üzere bir rapor haline getiriyorlar. Her türlü belediye hizmetini kendilerinden talep edilebileceğini ve yardımcı olmak konusunda hassas davranılacağını da belirten Zabıta Ruhsat Müdürü Güneşdoğdu, Belediye sınırları içinde halkın huzuru ve sağlığı konusunda, kanun, tüzük ve yönetmeliklerde, belediye zabıtasına verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Denetim hizmetlerinin planlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlayacağız. Bunların yanı onların, bulundukları caddenin, etrafındaki komşularının sorunlarını çözülmesi konusunda esnafımızla belediye arasında köprü vazifesi de göreceğiz dedi.


Ziyaretleri sırasında kendilerinin de esnaflardan bazı küçük kurallara uymalarını konusunda istekleri olduğunu da belirten Müdür Güneşdoğdu,  Esnafların halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde hijyen kurallarına ve yönetmeliklere uygun çalışmaları, yaya kaldırımlarının yayalara ve engelli kardeşlerimize ait olduğu bilincinde olarak hareket etmelerini istiyoruz. Bizler Atakum zabıtası olarak esnafımızla iyi niyet ve hoşgörü çerçevesi içerisinde anlaşmak, uyum içerisinde işlerimizi yürütmek istiyoruz diye konuştu.


Zabıtaların ceza yazmak veya baskın şeklindeki denetimler yapmak için değil de, hal-hatır sormak, kendi veya komşularının sorunlarıyla ilgili bilgi almak için mekânlarına gelmelerini çok olumlu ve doğru bulduklarını belirten Atakum Esnafı ise, Daha önceki dönemlerde böyle bir uygulama yoktu. Biz zabıtayı hep ceza yazan, yüzü asık insanlar olarak görüyorduk, Bu yeni dönemle birlikte onların da esnafla içi içe olacak şekilde davranmaları, sorularımızla ilgilenmeleri bizi mutlu ve memnun etmiştir dediler.