ZARAR VEREN KİŞİLERE HAPİS CEZASI VERİLSİN!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Hayvan Barınağında kalan köpeklerin öldürüldüğü, barınak çevresinde ölüm çukurları kazıldığına ilişkin haberler gündeme bomba gibi düştü

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Hayvan Barınağında kalan köpeklerin öldürüldüğü, barınak çevresinde ölüm çukurları kazıldığına ilişkin haberler gündeme bomba gibi düştü.
Hayvanlara yönelik gerçekleşen kötü muamelelerin son dönemlerde sık sık gündeme geldiğini ve bundan büyük üzüntü duyduğunu belirten Milletvekili Bedri Yaşar Yaşanan bu skandalın ardından “Hayvanlara ve hayvan haklarına” ilişkin bir açıklama yaptı.
İYİ Partili Yaşar, günümüzde uygar ülkelerde hayvan haklarının da aynı insan hakları gibi yasalarla korunduğunu hatırlatarak Türkiye’de de bu konudaki ilk somut adımın, Hayvanları Koruma Kanunu olduğuna işaret etti.
Protesto edin!
Samsun halkını,  Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki onlarca hayvana yönelik yapılan işkence ve kötü muameleyi protesto etmeye çağırdı.
Hayvan barınağındaki hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddiasını araştırdıklarını ve konuyla ilgili hukuki yollara başvurduklarını belirten Yaşar, olayı “insanlık” ayıbı” olarak nitelendirdi.
Hayvanlara kötü muamelenin, kabahatler kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınmasını, hayvanlara işkence edenlerin hapis cezasına çarptırılmasını ve sokak hayvanı sorununa çözüm getirilmesini öngören bir yasa teklifinin bir an önce yasalaştırılmasında yarar gördüğünü belirten Yaşar, “tüm toplum, hayvanlara yapılan kötü muameleden ve bunun cezasız kalmasından büyük rahatsızlık duyuyor. İnançlı, bilinçli ve sağduyulu olan insanımızın, hayvanlara karşı yapılan kötü muameleye sessiz kalmamalarını istiyorum. Yetersiz olan bu yasayı, hayvanlara yapılan işkenceleri protesto etmeleri gerekiyor” dedi.
Siyaset üzeri bir mesele…
Konunun, sadece siyaset kurumunun çözebileceği ancak siyaset üzeri bir mesele olduğunu ifade eden Bedri Yaşar, “Hayvanlara şiddetin önlenmesi ve şiddet gösterenlerin gereken cezaya çarptırılmasını hangi görüş, düşünce, inanç ya da grup olursa olsun tüm toplumsal katmanların ortak beklentisidir” ifadelerini kullandı.
Yaptığı açıklamada rakamlara yer veren Bedri Yaşar, “Konuyla ilgili demokratik kitle örgütlerinin açıklamalarına göre son 1 yılda Türkiye’de;
- 1 milyar 156 milyon 407 bin 473 hayvanın yaşam hakkı gaspı oldu.
- 8 milyon 216 bin 506 hayvana işkence yapıldı…” ifadeleriyle konunun ciddiyetini gözler önüne serdi. Hayvanlarla ilgili şiddet görüntülerinin de sıkça yayılmakta olduğunu ve bu konuya ilişkin de çözüm bulunması gerektiğini ifade eden İYİ Partili Milletvekili ‘Hayvan Hakları Kanunu’ başlığını taşıyan bir yasa teklifinin çalışmasını hafta içi TBMM’ye sunacaklarını belirtti.
Hayvan Hakları Kanunu
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun başlığını, ‘Hayvan Hakları Kanunu’ olarak değiştirerek TBMM’ye sunacaklarını açıklayan Samsun Milletvekili, “haklı bir neden olmaksızın, sahipli ya da sahipsiz hayvanı öldüren veya her ne suretle olursa olsun zarar veren kişi hakkında hapis cezası verilmesini istiyoruz. Yasa teklifinin kanunlaşması için gereken çabayı sarf edeceğiz. Biz, bu çabayı Meclis’te sarf ederken duyarlı bütün vatandaşlarımızın da yanımızda olmasını ve çalışmaları yakından takip etmesini istiyorum. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde de belirtildiği üzere “Hayvanlara kötü muamele edilemez veya zalimane davranışlarda bulunulamaz.” Biz de bu doğrultuda gerekeni yapacağız.” diyerek hayvanlara yapılan her türlü işkence ve kötü muameleye karşı olduklarını ve her türlü kötü muamelenin insanlık dışı olduğunu ifade etti.